Eind 2017 bezorgde ik jullie reeds een overzicht van de meest gelezen artikels uit 2017 op mijn blog eDavy. Ook dit jaar zorg ik uiteraard opnieuw voor een mooi overzicht. Het is altijd leuk om terug te kijken op een succesvol jaar, maar ook leuk om vooruit te kijken naar het volgende jaar. Als bonus link ik ook een top 5 van meest bekeken Youtube video’s op mijn Youtube kanaal.

In het onderstaande overzicht som ik enkel artikels op die geschreven zijn in 2018. Andere oudere artikels uit 2017 doen het nog steeds goed via Google, zoals mijn test van Orange TV en internet met 27.000 hits enkel in 2018.

1: Acer komt met de eerste Chrome OS tablet voor het onderwijs, de Chromebook Tab 10

Een vrij onverwachte winnaar, maar daarom geen onbelangrijke is het nieuwsbericht dat ik schreef over de eerste Chromebook tablet, de Acer Chromebook tab 10. Met een 93000 bezoekers op de pagina is dit het artikel dat het meest gelezen is op mijn blog in 2018.

2: Videospel traint leerkrachten voor school schietpartij

Zoals ondertussen veel trouwe lezers van mijn blog reeds weten, schrijf ik veel artikels die te maken hebben met technologie en het onderwijs. Uiteraard vanuit mijn achtergrond als leerkracht en ICT-coördinator in het onderwijs. Daarom ook wel opvallend dat dit nieuwsbericht over een videospel dat leerkrachten traint voor school schietpartijen zo goed gedeeld is in mijn netwerk. Met een 6200 lezers een mooie 2e plaats.

3: Review: Emporia S2 smartphone voor senioren

Een smartphone video review waar ik veel plezier aan beleefd heb, is de review van de Emporia S2 smartphone voor senioren. Vooral omdat ik deze review samen heb gemaakt met mijn vader, die met zijn 70+ de ideale sidekick was om deze review in te blikken. Met een 4800 views een mooi resultaat.

4: Review: Cowboy, de mooiste e-bike van het moment?

Ik kreeg als eerst blogger in België de kans om de elektrische Cowboy fiets uitgebreid te testen gedurende enkele dagen. Daar heb ik een leuke video review van gemaakt die 3200 hits opleverde via mijn blog, maar nog veel meer rechtstreeks via mijn Youtube kanaal. In totaal is de video daar reeds meer dan 14000 keer bekeken.

5: Google liet vandaag zijn digitale Assistent een verbluffend telefoongesprek maken

De laatste in dit rijtje is opnieuw een nieuwsbericht over de Google Assistent die als robot een zeer natuurlijk telefoongesprek voerde met echte mensen aan de andere lijn. Een situatie en evolutie die veel mensen met verstomming slag over hoe sterk deze technologie aan het evolueren is. Met een 3000 lezers een mooie afsluiter van deze top 5.

Meest bekeken Youtube video’s in 2018

Als extraatje toon ik ook graag enkele screenshots van de meest bekeken Youtube videos in 2018 op mijn Youtube kanaal.

Opvallend is ook dat veel video’s elke maand nog steeds regelmatig worden bekeken, wat vooral komt door zoekopdrachten in Youtube of door links via gerelateerde video’s. De kijktijd van alle video’s is ook vervijfvoudigd sinds mei 2017. 2018 was ook het jaar dat ik meer dan 1000 abonnees mocht verwelkomen op dit kanaal. Op naar de 2000 abonnees in 2019?