donderdag, mei 26, 2022
HomeReviewsGetest: Orange TV en internet na 2 maanden gebruik

Getest: Orange TV en internet na 2 maanden gebruik

Sinds ik ben gaan samenwonen, bijna 10 jaar geleden, ben ik reeds Telenet klant voor TV en internet. Ook toen ik bij mijn ouders woonde, was er daar Telenet. Gewoon omdat het aanbod jarenlang beperkt was en concurrenten Proximus of Scarlet nooit echt kwaliteit of snelheden konden leveren die ik nodig had. Scarlet is een goede optie als je echt het goedkoopste aanbod wil, maar hun snelheden voor internet zijn ook bedroevend als je bijvoorbeeld Netflix of Youtube in UHD wil streamen naar je TV (maximum 50 download en 4 upload snelheid is hiervoor gewoon té traag), toch als je vaak met 4 mensen in je gezin tegelijk kijkt. Voor een of twee Netflix kijkers tegelijk zijn deze snelheden voldoende.

Via mijn job als IT manager heb ik op mijn werk verschillende Telenet lijnen alsook een Telenet Hotspot in beheer en ben ik hier ook zeer tevreden over. Met een Telenet lijn van 240 download en 30 upload kunnen we enkele honderden computers (waarvan veel Chromebooks), een draadloos netwerk met vaak honderden mobiele toestellen voorzien. En thuis had ik voor 4 mensen een Telenet lijn van 200/20? Dus had ik ook al lang het gevoel dat ik thuis met mijn gezin teveel betaalde voor de service van Telenet. En dat ik vooral betaalde voor opties en ook zenders die ik zelf niet gebruikte. Daarom dat ik meteen ging kijken naar Orange TV en internet toen het op de markt kwam. Vooral omdat het aanbod van Orange ook gebruik maakt van het uitstekende kabelnetwerk van Telenet en dus betere snelheden en kwaliteit kan leveren dan Proximus op dit moment. Na enkele twijfelmaanden heb ik toch besloten om de stap te wagen en ben ik op 16 november klant geworden bij Orange voor tv en internet. Die ervaring wil ik graag even delen met jullie in deze blogpost.

Wat is het aanbod van Orange?

Via de website van Orange kan je hun aanbod van TV en internet raadplegen, maar ik zal het hier ook even samenvatten. Orange TV en internet kan je enkel gebruiken als je ook een mobiel abonnement hebt van Orange. Als je een basis GSM abonnement hebt van bijvoorbeeld €8, €15, €25 of €33 per maand dan betaal je voor internet en TV bij Orange €49 per maand. Vanaf een duurder Arend abonnement (€39/maand) krijg je €10 korting en betaal je voor internet en TV maar €39/maand.

Mijn vrouw had reeds een Orange/Mobistar abonnement, maar anders had ze uiteraard gewoon kunnen overstappen. Ze betaalt hiervoor €15 per maand en omdat ze vaak ’s avonds na 16u belt, hebben we ook voor de optie gekozen van €3/maand zodat ze ook na 16u gratis kan bellen met haar smartphone (de Telenet Freephone variant van de vaste lijn zeg maar). Een vaste lijn kan je bij Orange niet nemen, dus deze optie is zeker het overwegen waard.

In totaal betalen we nu dus elke maand:

 • Installatie was (en is nog steeds) gratis
 • €15 GSM abonnement (hadden we al)
 • €3 optie op het GSM abonnement om na 16u en in het weekend gratis te bellen
 • €49 voor internet en TV (1 decoder)
  • internet: 100 Mb download en 6 Mb upload
  • TV: 70 zenders, waarvan 20 in HD, gratis Sport zenders en twee 18+ zenders 😉

In totaal betalen we nu dus €67/maand aan Orange, maar in feite reken ik het GSM abonnement niet mee in mijn berekening omdat je dit toch sowieso nodig hebt, ook als je bij Telenet je internet en TV zou nemen.

Op het einde van de rit betalen we dus €52/maand om onbeperkt te surfen, TV te kijken en onbeperkt te bellen in het weekend en na 16 uur. Een extra decoder kost je €9 per stuk.

Maak een analyse van je thuissituatie voor je overstapt

Je kan best voor je eigen thuissituatie een analyse maken van je tv en internet gebruik. Dit heb ik ook gedaan voor mijn eigen gezin en dit vergeleken met het aanbod van Telenet en Orange. Voor mijn situatie kwam dit op het volgende uit:

 • Davy:Kijkt amper nog TV
  • Kijkt veel Netflix films en series (dus streaming via internet)
  • Gebruikt veel internet en streaming media (dus ook best ongelimiteerd en degelijke snelheid)
  • Gebruikt vooral smartphone en tablet in combinatie met Chromecast (streaming)
  • Belt vooral via smartphone (abonnement werkgever)
 •  Mijn vrouw:Kijkt meer TV (soaplover Thuis!)
  • Neemt programma’s op via de decoder
  • Gebruikt beperkt internet
  • Belt vaak na 16u met de vaste telefoon
  • Kijkt ook Netflix via tablet (als ik naar de TV stream via Chromecast)
 • Kids:
  • Zappen op TV tussen kinderzenders
  • Veel tabletgebruik (Youtube, Netflix kids, spelletjes, …)
  • Bellen (nog) niet (of via video chat op tablet)

Het viel me vooral op dat we weinig of geen gebruik maakten van de extra opties van Telenet zoals:

 • YeloTV app (we gebruiken wel veel de Netflix app in combinatie met een Chromecast)
 • Play en Play More (veel te duur en we hebben Netflix!)
 • Films huren via TV Theek (Netflix!)
 • Telenet biedt meer dan 85 zenders, maar we kijken naar maximum 15

Internet snelheid

Waar Telenet ook sterk met uitpakt, is het feit dat ze het snelste internet hebben op de markt. Met theoretische snelheden van 200 Mb download en 20 Mb upload met hun Whoppa, die ook vaak kloppen, hebben ze zeker hun best gedaan om hun netwerk optimaal te maken voor deze snelheden. Wat veel mensen echter niet beseffen, is dat je deze snelheid niet nodig hebt in een normaal gezin. Met een 100 Mb download en 6 à 10 Mb upload heb je vaak ruim voldoende (zoals het Telenet Whop aanbod). Enkel heb je bij het Whop aanbod geen ongelimiteerd download volume, maar slechts 200 GB. En die 200 GB heb ik snel verbruikt als we Netflix video’s gaat streamen in HD op TV en tablet. Bovendien beseffen consumenten ook niet dat veel draadloze toestellen zoals tablets, smartphone en laptops nooit veel hogere snelheden dan 100 MB download kunnen bereiken via Wi-Fi. Met de 200 MB van Whoppa ben je dus niet altijd iets, enkel misschien als je een dagelijkse gamer bent op een vaste pc via kabel. Op mijn werk heb ik bijvoorbeeld een Telenet 240/30 abonnement voor +300 computers en bijna 1000 smartphones (Wi-Fi netwerk) en dit werkt zonder haperen. Het is dan echt wel overkill om 200/20 abonnement te nemen voor 4 mensen, nietwaar?

Via Orange heb je twee opties voor Internet:

 • 100 Mb download en 6 Mb upload (kan verschillen per regio waar je woont)
 • 200 Mb download en 10 Mb upload (voor +10 euro per maand)
 • Beide onbeperkt in surf volume

Ik koos voor het standaard aanbod van 100/6 omdat ik later altijd kon upgraden indien ik zou merken dat het niet voldoende zou zijn. Een upgrade zou gewoon betekenen dat je abonnement met 10 euro per maand zou duurder worden. Na 2 maanden gebruik heb ik nog niet gemerkt dat dit nodig is.

orange aanbod

TV

Orange biedt in mijn regio tot 70 zenders aan, waarvan minimum 20 in HD. Ook de belangrijkste Vlaamse en kinderzenders zijn in het Orange aanbod opgenomen. Dat was voor ons ook vrij belangrijk, omdat we vooral dit aanbod bekijken. Met de andere 50 Franse, Duitse, Italiaanse, Turkse, enz… zenders zijn we helemaal niets en zou ik liever ook reduceren als we hiervoor nog minder moesten betalen. Dit doet concurrent Scarlet bijvoorbeeld wel goed door het aanbod te beperken tot maximum 29 zenders die het meeste bekeken worden in Vlaanderen. Misschien een tip Orange?

Het aanbod is dus te vergelijken met het aanbod van Telenet, hoewel je dus geen films of series kan huren via een TV Theek. Er is wel een Orange App waarmee je vanop afstand via je smartphone of tablet opnames kan programmeren of je TV programma kan nakijken. Je kan er echter geen live programma’s mee kijken, hoewel dit nog kan veranderen in de toekomst.

Telefonie

Waar wij thuis nog het minste gebruik van maakten, was het vaste telefonie toestel. Wat niet wil zeggen dat het niet in gebruik was, maar we werden er vooral door opgebeld door 50-plussers (ouders, grootouders, …) waarbij het smartphone (Facebook, WhatsApp, …) tijdperk nog niet helemaal is doorgebroken. Toch hadden we een vast telefonie toestel, omdat de bundel internet, TV en telefonie bij Telenet (Whop of Whoppa) zo goed als dezelfde prijs is met telefonie dan zonder (en vroeger was dit zelfs duurder). Toch was het ook wel handig om via FreePhone na 16 uur (beperkt) gratis te bellen.

Via Orange heb je geen vast telefonie aanbod! Niet onbelangrijk om te weten, is dat als je in je huis geen GSM ontvangst hebt (is vaak zo in goed geïsoleerde nieuwbouw huizen) dan ben je dus niet via SMS of gewone telefoon bereikbaar. Je bent dan uiteraard wel te bereiken via WhatsApp, Facebook en andere internet telefonie varianten, maar daar zal je opa en oma misschien geen gebruik van maken?

Hoe is de ervaring al geweest?

Voor de bestelling zijn we langs geweest bij de Orange winkel zelf. Zodat we toch de nodige vragen konden stellen en ook het GSM abonnement op punt konden stellen met de extra optie om voor €3 gratis ’s avonds en in het weekend te bellen. Na het bestellen kon de installatie al plaats vinden na een kleine twee weken.

De installatie zelf verliep heel vlot en de installateur was ook zeer vriendelijk. De man kon op alle vragen antwoorden die we hadden en gaf ook een korte demonstratie van de decoder en gaf zelfs enkele handige tips zoals een favorieten lijst van alle kinderzenders die we kunnen opzetten als de kinderen kijken. Zo kunnen de kinderen enkel kijken naar kinder programma’s en zijn die ook voor hen handig gebundeld.

Het gebruik van de TV gids was wel even aanpassen. Je scrolt in feite omgekeerd van onder naar boven als je tussen de zenders wisselt (in vergelijking met de gids van Telenet), maar hier wen je snel aan. Je krijgt bij elk programma of film een afbeelding en een korte tekst als infopagina, alsook een preview van de programma’s die later komen.

De grootste opmerking momenteel is dat er nog een kleine vertraging zit tussen het beeld en de gesproken audio tussen de programma’s als je zapt. Deze vertraging is slechts gedurende de eerste seconde als je kijkt en herstelt zich snel, maar valt toch op. Dit is echter softwarematig op te lossen via een update, dus dit komt later ook nog wel in orde.

Hieronder nog een afbeelding van de Orange TV app die je ook kan installeren op je tablet of smartphone om je decoder te bedienen en programma’s op te nemen. Je kan op die manier dus je smartphone als afstandbediening gebruiken. Best handig!

orange tv app

Is Orange TV en internet iets voor jouw gezin?

Een conclusie voor deze blogpost is moeilijk te maken voor iedere lezer. Je moet dit namelijk individueel bekijken voor jouw persoonlijke thuis situatie. Ik probeer het even in enkele puntjes op te sommen:

Orange TV is ideaal voor deze profielen van mensen:

 • Je snel onbeperkt internet wil omdat je veel games speelt, video’s download of bekijkt, enz…
 • Je vaak draadloos surft via laptop, smartphone of tablet (want veel sneller dan 100 Mb zal je dan niet surfen)
 • Je wil genieten van de Telenet kwaliteit qua snelheid, maar niet zoveel wil betalen
 • Orange ook reeds heeft beloofd dat ze hun prijzen in 2017 niet zullen verhogen

(Maar let dus op dat je géén vaste telefoon lijn kunt nemen!)

Wanneer neem je beter Telenet?

 • Je een echte gamer bent en de snelheid van 200 Mb download kan halen met je vaste pc via UTP-kabel
 • Je vaak de Yelo TV app gebruikt
 • Je graag films huurt via de TV Theek
 • Je graag de nieuwste films en series bekijkt via het optionele Play More (Netflix films zijn vaak iets ouder)

Wil je echt het aller goedkoopste aanbod? Dan neem je best Scarlet, maar hou dan rekening met dit:

 • Aanbod is beperkt tot maximum 29 TV zenders (en geen 70 zoals Orange en Telenet)
 • Internet snelheid is maximum (en dus nog trager) 50 Mb download en 4 Mb upload
 • Installatie is niet gratis zoals bij Orange, maar kost €99

EDIT juli 2018: Hoewel ik nog steeds redelijk tevreden ben van het internet aanbod (snelheid, stabiliteit) en van het tv aanbod (zenders), heb ik wel regelmatig problemen ondervonden met de digicorder voor tv. Deze bevriest ongeveer 1x per maand wel eens wat met de stekker uittrekken wel snel in orde is, maar het is vervelend. Zeker als je dan toch eens een opname had ingepland.

Waar wel een serieus probleem zit bij Orange is hun miserabele of onderbemande helpdesk. Zo heb ik gisteren meer dan een uur in de wachtrij gehangen. Bij het bellen naar het helpdesk nummer (niet het 5000 nummer want mijn vrouw is Orange klant, niet ik) kreeg ik geen keuze menu waardoor ik steeds (tot 3x toe) bij de verkeerde helpdesk medewerker terecht kwam, die me meteen terug achteraan in de wachtrij plaatste. Het doorverbinden naar de juiste helpdesk medewerker ging ook niet, waardoor ik na een uur wachten, een platte batterij en een telefoon rekening van een uur nog steeds niet geholpen was. 

EDIT 2019: Ondertussen is de eerste decoder gratis en vlot vervangen door een Orange technieker. De vriendelijke man heeft meteen ook alles nagekeken en heeft zelfs enkele oude UTP-kabels kosteloos vervangen. Hij heeft wel meer dan een half uur met zijn hoofd achter onze tv-kast gezeten. Nu werkt alles weer prima naar behoren.

Toch kijk ik ook stilaan uit naar hun nieuwe Love Duo aanbod om uiteindelijk toch digitale tv en de decoder buiten te gooien om nog extra te besparen. Je hoeft daarom niet hun unlimited aanbod te kiezen. Als je genoeg hebt aan 3 GB data voor je smartphone dan neem je beter een goedkoper aanbod. Zo kunnen we normaal toch weer opnieuw een €15 per maand besparen.

Vond je dit artikel interessant? Wil je dan even mijn Facebook pagina leuk vinden om toekomstige artikels niet te missen? Bedankt!

print

Comments

comments

RELATED ARTICLES

32 REACTIES

 1. Even ter info: bij Orange is “ongelimiteerd” gelimiteerd tot 750 GB. Verder heb je ook regelmatig last van storingen die je snelheid terugbrengen tot .. laten we zeggen het jaar 1995… 🙂

 2. @Wouter: Bij elke internetprovider die ‘onbeperkt’ internet aanbiedt, zijn er kleine letters van toepassing. Orange omschrijft het zo:

  “Wat betreft het onbeperkte surfvolume zijn de internetdiensten uitsluitend bedoeld voor een rechtmatig privégebruik in familiekring. Orange behoudt zich het recht voor de gebruikte volumes op elk moment te controleren en alle nodige maatregelen te treffen om de integriteit en prestaties van het netwerk te waarborgen, met name door de geleverde diensten op te schorten of tijdelijk te beperken. ”

  Verder heb ik geen last van performantie problemen gehad tijdens mijn test, maar het zal in elke regio misschien nog niet zo goed ontwikkeld zijn. Alle begin is moeilijk 🙂

 3. Vraagje: Ik heb nu Telenet en maak buitenshuis veel gebruik van Wifree en Hotspots zodat ik natuurlijk amper data gebruik en Wifi nog steeds veel sneller is dan 4G. Is er ook zoiets gelijkaardigs bij orange?

  • @Frank: goede vraag. Orange heeft hier voorlopig nog geen alternatief voor. Ik zou bij sterke interesse in Orange kijken naar bijvoorbeeld een Arend abonnement voor je smartphone waarbij je 10 GB aan data verkeer krijgt, zodat je minder afhankelijk bent van de wifi hotspots. Dan krijg je ook 10 euro korting op het internet en tv aanbod.

 4. Davy, zeer duidelijk overzicht! Ik ben zelf aan het twijfelen om over te stappen naar Orange.
  Ik heb ergens gelezen dat je enkel programma’s via de app kan opnemen wanneer je op je thuisnetwerk zit. Klopt dit of kan je overal via internet programma’s opnamen op je digicorder?
  Ik merk ook dat vele problemen hebben met de stabiliteit van de digicorder (manueel resetten na foutmelding, haperen,…), heb je hier nog geen last van gehad?
  Ten slotte vroeg ik me nog af welke (nederlandstalige/Engelstalige) zenders je niet kan krijgen bij Orange. Ik heb zelf snel eens gekeken en volgens mij mist Orange: Studio 100 TV, TLC, plattelandsTV. Zijn er nog andere die je kwijt bent?

 5. Dag Koen,

  Nee je kan je tv gids van overal raadplegen en dus ook opnames plannen. Je moet elk toestel wel eerst manueel thuis verbinden met je decoder met een code. Daarna kan je dat toestel overal gebruiken.

  Persoonlijk nog geen last gehad met de digicorder. Met mijn oude Telenet digicorder had ik meer last, maar die was dan al wel meer dan 5 jaar oud.

  Je moet altijd wel alle reacties op sociale media zoals Facebook pagina’s van Orange met een korrel zout nemen want alleen de mensen met problemen gaan daar klagen. Iemand die geen last heeft, die zal niet snel zijn verhaal daar doen. Als ik ga kijken naar de Facebook pagina van Telenet dan is daar ook niets anders dan geklaag, maar vooral over de dure prijzen dan 🙂

  Je kan zelf hier vergelijken ivm de zenders:
  https://e-services.business.orange.be/medias/tv/channels/pdf/ch_list_tlnvl_nl.pdf

  https://ab-cdn.s3.amazonaws.com/documents/tvchannels/Telenet-tv-channels-flanders.pdf

  Bedankt voor het lezen alvast!

 6. Wij betalen 124 euro per maand aan telenet, met play sports. Telenet heeft buitenlands voetbal en dat heeft nog geen enkele provider. Ik vind dat telenet veel te duur is.wanneer een andere provider mij ook buitenlands voetbal kan leveren wil ik dat graag horen.

 7. Bij Telenet speel je radio via de decoder , werkt dit ook bij Orange ?
  Kan je BBC 1 en 2 ook ontvangen ?

 8. Op zich een goede, uitgebreide test. Elke vorm van concurrentie op de markt moet aangemoedigd worden, Maar:
  Eerst zeg je dat Proximus geen optie is wegens te lage snelheden, maar later in je test zeg je dat 200MB (sic) voor de meesten niet nodig is?!
  Sinds de uitrol van vectoring zijn er heel wat meer mensen die 100/20 kunnen halen via VDSL2. Dus voor die mensen is Proximus (of anderen zoals edpnet) wel een goed alternatief.

  Ook wel frappant dat een IT-manager het verschil niet kent tussen MB en Mbit.

  • Vectoring is dan nog niet zo lang uitgerold (exacte datum weet ik niet)? Ik weet dat toch heel veel kennissen die ik er de afgelopen jaren naar vroeg, spraken over deze lage snelheden. Verder ben ik zelf nooit klant geweest, buiten enkele failover lijnen op mijn werk (maar die draaien logischerwijze maar enkele minuten per maand in het slechtste geval).

   MB en Mb verschil ken ik wel degelijk, maar ik heb het inderdaad in mijn artikel paar keer door elkaar getypt. Aangepast 🙂

 9. Wat hier NIET staat mag je ook niet onderschatten . Als je TV wil op je slaapkamer , maar er ligt geen antennekabel (coax) , dan heb je een uitstekende oplossing bij Proximus . Via de modem B-Box3 moet je op de slaapkamer enkel een TV , een WiFibridge en een TV-decoder plaatsen en de beschikking hebben over 3 stopcontacten .
  Als je over 5 GSMs beschikt in jouw familie , ben je goedkoopst af bij Telenet , als je de Wigo van 140€ neemt . Je hebt dan onbeperkt bellen op ALLE GSMs en je vaste lijn en je kan onbeperkt SMSsen . Elke GSM heeft 1Gb mobiel internet en je krijgt dan ook nog 5 Gb extra , die vrij te verdelen is over je mobiele nummers .

  • De orange decoder heeft ook ingebouwde wifi receiver, maar coax is inderdaad nodig. Bij Telenet ook.

   Ik reken even: 5 x 15 euro = 75 euro (5 Dolfijn orange abo’s met 1,5 Gb data, onbeperkt sms’n en 2u30 bellen) + 49 euro (internet en tv) = 124 euro . Pak je bij elk abonnement de €3 optie om onbeperkt te bellen in belgië na 16u en in het weekend komt er 12 euro bij. Nog altijd minder dan €140 bij Telenet, maar wel iets minder data per persoon.

   • Zoals ik zei , onbeperkt bellen voor 5 GSMs (heel de dag) en voor de vaste lijn (die je niet hebt bij Orange )

    • En dan heb je soms dat die persoon over zijn limiet is pas je dit aan.. als het al te laat is.. Want je moet constant switchen tussen de gb’s en dan oeps krijg je even rekening van Telenet die 200 euro bedraagt. En die persoon zat zelfs nog in totaliteit onder zijn gb’s maar nee de verdeling was niet correct! Betalen dus meneer..
     Die onbeperkt bellen is puur zand in de ogen strooien… Tegenwoordig is de data veel belangrijker bij de gsm’s.. Van die 5 gaan er mss 2 onbeperkt bellen NODIG hebben… Na analyse van de factuur breken wij bijna elke telenet factuur zonder afbraak te doen van wat ze hadden.. Integendeel soms hebben ze meer bij ons dan dat ze hadden in de wigo van 140 euro. Gisteren nog een wigo 140 gebroken, die persoon betaalt nu 103 euro per maand ! En heeft meer bijna 3 keer zoveel data.

 10. Ben nu intussen ook 2 maand geleden overgestapt van Telenet naar Orange. Heel tevreden over, merk geen enkel verschil (in mijn portefeuille wel). Ik haal ook 100/10 in zone 9220.

 11. ik heb orange internet en tv , wanneer ik iets stream op mijn tv kan ik tijdens niet een spel spelen op de computer het internet valt weg
  ook is het beeld van tv niet zuiver (kan ook door de telenet installateur liggen die zn werk niet goed gedaan heeft )

 12. Veel analyse maar je moet ook alles vergelijken, maar Telenet en de andere operatoren zijn idd duur, te duur.
  Wij betalen 120/maand, hier kan je 5 mobiele abonnementen op aansluiten die allemaal 24u per dag 7/7 gratis bellen naar alle nummers, dit zowel naar vaste als andere mobiele operatoren enz.. , speciale nr uitgesloten of te gebruiken volgens tarief.
  Via de modem zijn er ook 5 vaste internet lijnen, alle inclusief deftige snelheid, 4 vaste lijnen zijn aangesloten op tv’s en andere toestellen om de beste verbinding te verkrijgen, het kon idd ook via WiFi maar de lijnen zijn nu eenmaal aanwezig.
  Eén vaste lijn is verbonden met het vaste telefoontoestel, deze is inclusief Free Europe na 16u en in de weekends, met deze vaste lijn was het sowieso al 24u gratis bellen en 7/7 in Belgie, dit naar alle nummer, geen extra’s meer te betalen
  De maand dat je op vakantie gaat binnen de Eurozone kan je ongeveer 7 euro extra betalen om ook vanuit je vakantiebestemming gratis te bellen, dit is geldig voor al de aangesloten mobile toestellen.
  Nu gaan we effe tellen, Oranje met een minimum van 1 GB per mobiel toestel (minder dan 1GB is echt waardeloos) = 15 euro/maand, heb je er 3 nodig = 45, ga je tot 5 toestellen dan zit je reeds aan 75 euro, exclusief je 3 extra om free phone te bekomen in België alleen en na 16u, tel daar je 49 / maand bij en oeps awa we zitten al over de 120 / maand voor minder kwaliteit en snelheid.
  En nee ik ben absoluut geen telenet freak of medewerker, ik hoop zelfs dat men dit niet leest anders gaan ze de prijs weer optrekken de hebzuchtige miljardairs.

  • Dag Rudi,

   De analyse is voor mijn persoonlijke situatie. Ik heb nog twee kleine kinderen zonder smartphone dus ik heb geen 5 abonnementen nodig. Ik begrijp dat het voor jouw situatie dan zeker interessanter is om een andere oplossing te kiezen. Bedankt voor je uitgebreide feedback!

   Mvg,

   Davy

 13. Hallo Davy,
  Interessant om dit allemaal te lezen. We zijn zelf aan het twijfelen om over te schakelen naar Orange (na 12 jaar trouwe telenetabonne te zijn) maar zijn (zoals meerdere) nog een beetje aan het twijfelen.

  Zou jij, na deze periode van Orange en met wat je nu weet, nog steeds de overzet doen (in jouw situatie)?

  Wij twijfelen vooral voor de stabiliteit van zowel tv -en internetkwaliteit.
  Bij Telenet hebben we een digicorder en een digibox, maar opgenomen zaken bekijken op de digibox vanaf de recorder loopt slechts de eerste 10min goed, daarna hapering (telenet heeft alles nagemeten maar konden niet met een oplossing komen: snelheid was ok, signaalsterkte ok, boxen ok). Ook hierom zijn we aan het twijfelen (maar of het bij orange beter gaat zijn…).

  We betalen nu 92€ per maand voor:digibox, digicorder, WHOP-abo. geen gsmabo bij telenet en 6X per maand gebruik van de vaste lijn voor naar ouders en grootouders te bellen. Kijken paar keer per week een netflixserie en verder “gewoon” huiselijk gebruik van internet (mail, google en soms een film downloaden). Wat zou dit bij orange geven?

  ter info:Bij ons is alles via wifi of via powerline adapters.

  • Dag Jordy,

   Ik ben nog steeds tevreden van mijn overstap. Weinig of geen problemen en het was even wennen aan de andere software van de digibox, maar dat zijn we nu gewoon. Ook mijn zoon van 5 kan er met werken 😉

   Verder had ik voordien wel geen problemen met een instabiel kabelnetwerk. Orange gebruikt ook het kabelnetwerk van Telenet, maar wel andere modems en ook hun netwerk- en datacenters zijn anders. De fysieke kabel blijft natuurlijk dezelfde.

 14. Hey davy,

  Dank je voor je reactie. Nog 1 vraagje: Je leest op het net regelmatig dat mensen last hebben tijdens het kijken naar tv met Orange (stilstaand beeld, vertraging bij gebruik van het menu, resets die men regelmatig tijdens het kijken moet doen etc.). Valt wel op dat dit posts zijn van vorig jaar. Heb jij hier ook last van gehad?

  aLvast bedankt.

  Groeten,

  Jordy

  • Dag Jordy,

   Ik heb enkel nog last van 1 ding en dat is een synchronisatie probleem tussen beeld en geluid bij het wisselen van tv kanalen. Dit wil zeggen dat de eerste seconde dat je naar een nieuwe zender kijkt de woorden van de spreker niet gelijk lopen met het beeld, maar dat is enkel in de eerst (halve) seconde tijdens het zappen. Dat herstelt zich vrijwel onmiddellijk, maar je merkt het wel op. Ik stoor me er alvast niet aan en het is ook een software probleem dat waarschijnlijk zal in orde komen bij een latere update.

 15. hallo
  ik heb orange tv en internet nu 3maanden.wat mij sinds kort opvalt is :vanaf dehollandse zenders dusvanaf18 en verder ik een zeer onklaar beeld met overeenschuivende ruitjes krijg.dat herstelt zich niet en is heel vervelend.hoe is dit te verhelpen????
  GERDA

 16. Klantendienst: 0/10 en als ik -100 kon geven, dan was het -100.
  Op di 18/07/17 heb ik mijn 1ste mail gestuurd voor mijn aansluiting (gsm-tv-internet).
  Op za 22/07/17 nog eens een mail gestuurd. Ook klantendienst proberen te bellen maar niemand pakt op/
  Bestaat die dienst wel? Uiteindelijk naar Orange Vilvoorde geweest maar die kunnen niets doen.
  Tegen 28/07/17 dan maar eens dreigend naar klantendienst gebeld.
  Ze “zouden” het geregeld krijgen voor 10/08/17 te komen installeren.

  Plots gaat dat niet door omdat iemand van buiten Orange moet ‘langskomen’ voor de lijnen te testen en iets te doen met de Telenetmodem. Dus die vrouw aan de lijn van de klantendienst wist daar NIETS van.

  Pas op vrijdag 18/08/2017 komen die van Infrax langs. Nu lees ik in mijn mail dat het donderdag 17/08/2017 is! Ik bel niet maar naar klantendienst (die bestaan toch niet) en als het zo zit dan hoeven ze niet meer langs te komen, voor mij. Ik heb speciaal van gsmprovider overgeschakeld omdat Orange zogezegd de goedkoopste is

 17. Orange tv – vervolg
  Pas op 17/08 komt de orange instalateur en op 18/08 die van Telenet. Ze gingen in de voormiddag komen, maar zijn niet geweest die van Telenet. Spullen afgebroken en terug naar Proximus! Ook gsm provider

 18. Bedankt Davy voor dit interessant overzicht.
  Enkele punten die m.i. voor de volledigheid toch nog in je blog zouden moeten staan:
  Telenet geeft ook de mogelijkheid gratis naar quasi gans Europa te bellen na 16u (vaste of mobiele nummers);
  Met Triing bel je gratis in het buitenland als je wifi verbinding hebt;
  Jammer genoeg werken de meeste alarmsystemen enkel met vaste lijnen (of een extra module van 300€ zodat een Orange oplossing pas na jaren goedkoper zou worden).
  Ik vind het nog altijd jammer dat Orange je verplicht een GSM abonnement te nemen bij hen, zeker als je abonnement toch al door je werkgever betaald is.
  Zoniet was ik ondanks mijn alarmsysteem al overgestapt naar Orange want ik ben het Telenet monopolie kotsbeu.

 19. Misschien toch even vermelden dat ze geen mail aanbieden. (geen mailadres en geen SMTP)
  Verder ben ik zeer tevreden klant van Orange sinds het begin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Loading...