Google is al langer actief in het VR wereldje met zijn Google Cardboard, maar probeert met de Google Daydream VR nu eindelijk het premium VR segment in te duiken. Niet met een standalone VR headset zoals een Oculus Rift, maar met een comfortabele en zeer lichte headset, waarin je een Daydream-geoptimaliseerde smartphone zoals de Google Pixel kan stoppen. Dit wel voor een prijs van 79 dollar (+ je smartphone natuurlijk).

Je kan de nieuwste headset van Google vooral vergelijken met de Samsung VR headset, waarbij je ook een Samsung smartphone gebruikt om de VR beelden te voorschijn te toveren. Je smartphone moet ‘Daydream-ready’ zijn als je echt van alle kwaliteiten van de Daydream VR headset wil genieten volgens Google. Momenteel zijn enkel de Google Pixel en Pixel XL klaar voor deze headset, maar veel andere merken zullen snel volgen met dit certificaat.

kleuren

Zacht en licht

De Daydream VR headset lijkt op foto al zacht en licht, maar zou dit ook moeten zijn. Huidige goedkopere VR headsets zijn ofwel gemaakt uit karton (dus licht), maar zijn dan weer niet zo duurzaam. De plastieken versies van andere VR headsets zijn duurzamer, maar zijn dan weer niet altijd heel licht of comfortabel. Google probeert met de DayDream VR een lichte en comfortabele variant te maken. De headset zou zelfs 30% lichter zijn dan veel varianten op de markt.
afstandbediening

Controller

Bij de Daydream VR headset zit een kleine duurzame controller, die trouwens op de grond viel tijdens de presentatie, met een klikbare touchpad. Hierin zit ook een gyroscoop ingebouwd die je kan gebruiken om dingen aan te duiden op je scherm of gewoon als vuurwapen in een game. De controller kan je trouwens ook handig opbergen in de headset als je smartphone er niet in zit.

https://youtu.be/rLLAA4ENIP4