Ik had het een tijdje geleden al aangekondigd dat Youtube Kids onderweg was naar België en Nederland, maar vanaf vandaag is de app ook echt beschikbaar voor Android en iOS.

De aangepaste versie van YouTube geeft ouders de mogelijkheid om kinderen alleen naar goedgekeurde kanalen te laten kijken en de schermtijd te beperken. De dienst is net zoals de normale Youtube gratis, maar toont ook aangepaste reclame voor kinderen. Als je geen advertenties wil zien, kan je ook een Youtube Premium-abonnement nemen.

Youtube kids ziet er niet hetzelfde uit als we gewend zijn van Youtube. Alles is aangepast aan de kleinere handen van kinderen met grotere afbeeldingen en ook aangepaste categorieën zoals Ontdekken, Leren, Shows en Muziek.

Beheeropties voor ouders

Als ouder kan je ook de app beperken door de ingebouwde beheeropties. Zo kan je bepaalde Youtube kanalen goedkeuren of afkeuren zodat je kinderen deze video’s nooit te zien zullen krijgen. Wat voor veel ouders zeker nuttig zal zijn, is de optie om de kijktijd van de app te beperken. Zo kan je bijvoorbeeld bepalen dat je kind maar 1 uur per dag mag kijken, maar dat bepaal je uiteraard als ouder zelf.

Download Youtube kids hier voor Android en iOS.