Als jouw kinderen op hun tablet of smartphone zitten, dan is de kans groot dat ze ook een video aan het bekijken zijn op Youtube. Dan heb je misschien ook net als ik al wel eens gemerkt, dat de video’s die ze kunnen bekijken niet altijd even kindvriendelijk zijn. Al is het maar die regelmatige sh#t of f#ck, die je te horen krijgt van die populaire vlogger of game streamer.

Met Youtube Kids probeert Google een versie van Youtube te brengen, die wat meer kindvriendelijk is. Begin 2019 komt deze dan ook naar Nederland, maar voorlopig zijn er nog geen concrete plannen om deze dan ook in België te introduceren. Dat bevestigen de beide woordvoerders van Google Nederland en België.

YouTube Kids is op dit moment in 44 landen beschikbaar en bestaat al sinds 2015. Binnenkort dus ook beschikbaar in een deel van de Benelux.

Google werkt trouwens had verder om het internet voor kinderen veiliger te maken en zet zich hier onder andere voor in door gratis online privacy games en websites zoals Cybersimpel.be ter beschikking te stellen.