Deze week stuurde ik mijn kandidatuur in voor de aankomende Google Certified Innovator Academy. Een boeiende opleiding vol brainstorm momenten om uiteindelijk Google Innovator te worden. Kandidaten voor het Google for Education Certified Innovator-programma worden geselecteerd op basis van hun professionele ervaring, hun passie voor lesgeven en leren, hun innovatieve gebruik van technologie op schoolinstellingen, hun potentieel om invloed uit te oefenen op andere opvoeders en hun wens om enkele van de grootste uitdagingen aan te pakken in het onderwijs. Zij zijn ambassadeurs voor verandering die andere opvoeders en studenten via een bloeiende innovatiecultuur in hun eigen klaslokalen, scholen en organisaties machtigen. Je kan dus stellen dat Google niet zomaar iedereen toelaat tot deze drie daagse opleiding. Je moet trouwens ook minstens reeds een certificaat van Google Educator niveau 1 hebben, wat ik reeds in 2017 heb behaald.

Wat zijn de voordelen als Google Innovator?

Elke editie van het programma worden maar een handvol kandidaten toegelaten. Het hele proces is trouwens niet beperkt tot de drie dagen bij Google in Amsterdam, maar als Google Innovator krijg je een gecertificeerde digitale badge van Innovator, zichtbaarheid in de Google for Education-directory, maandelijks leer- en ontwikkelmiddelen, lidmaatschap in een samenwerkende community van innovators, exclusieve blikken op nieuwe innovaties van Google for Education en je krijgt een online showcase van je eigen innovatieproject. Cool he!

Visie video

Bovenstaande video was één van de toelatingsvoorwaarden die je moest indienen bij het aanmelden voor het programma. Uit een webinar die had gevolgd, had ik vooral onthouden dat je jezelf daarin moet verkopen, dus dat heb ik kort geprobeerd. Mensen in het Vlaamse onderwijs kennen me ondertussen al wel vaak als de ´Google Man´, dus 90 seconden was in feite veel te kort om alles te vertellen. Bij deze heb ik me echt beperkt tot enkele essentiële punten. Het is ook bijzonder leuk om enkele positieve reacties onder de video te zien van ICT-collega´s en leerkrachten die ik de afgelopen jaren al heb geholpen of geïnspireerd.

Vanaf 16 april zijn de toegelaten kandidaten bekend. Duimen jullie mee?