Colruyt lanceert een proefproject waarbij klanten binnenkort een boodschappenlijstje kunnen samenstellen met hun stem via de Google Home luidspreker en Android telefoons.

Binnenkort kan je dus eenvoudig tegen je telefoon of Google Home praten via bijvoorbeeld: ‘OK Google. Praat met Colruyt. Een pak nootjes. Een fles Fanta. Een pizza. En één volkorenbrood.’ Via die Google-software heb je dus met je stem je boodschappenlijstje gemaakt.

De boodschappen worden dan wel digitaal met je stem besteld, maar je moet ze wel nog gaan afhalen bij de winkel zelf via bijvoorbeeld Collect&Go. Met de feedback van dit proefproject wil Colruyt in de toekomst de mogelijkheden wel nog uitbreiden.

Colruyt maakte de app helemaal zelf in eigen huis. De programmeurs van Colruyt moesten de app onder andere leren onderscheiden wat klanten bedoelen als ze ‘cola’ zeggen. Blikje of flesje? Coca-Cola, Pepsi of het huismerk? De software houdt ook rekening met wat klanten in het verleden vaak kochten. Met de data die Colruyt verkrijgt dankzij hun klantenkaarten weet het systeem wat je koopt en zal dan ook automatisch een bepaald merk of type Cola in je lijstje zetten. De klant kan dit manueel nog altijd aanpassen.