Immigrant

Ik heb er even op moeten wachten, maar eindelijk is mijn Google Pixelbook en Pixelbook Pen gearriveerd. Omdat het toestel nog niet te verkrijgen is in België of Nederland, was het even zoeken of ik het zelf zou importeren of dat een Belgische firma dit voor mij zou willen doen. Na wat rondvragen vond ik uiteindelijk toch Signpost, die het toestel voor mij heeft ingevoerd. Handig en ook iets eenvoudiger voor onze boekhouding. Thanks!

Voorbeeldfunctie

De Google Pixelbook is dé Chromebook die nu aan consumenten en alle hardware producenten op de markt moet tonen hoe Chrome OS toestellen gaan evolueren. Het paradepaardje van een laptop concept volgens Google en dat verdient dan ook wel een premium aluminium/glazen afwerking en ook een premium prijskaartje. Ik heb al wel heel veel mensen zien fronsen toen ik de prijs van $999 vertelde. Toegegeven, dat is wel een pak meer dan wat we gewoon zijn van een Chromebook. Je koopt al een Chromebook 15 voor ongeveer €399 en dan heb je al een prima toestel. Alleen bevat de Pixelbook wel degelijk relatief dure interne onderdelen. Een i5 processor, 128 GB SSD en 8 GB ram geheugen zal je niet snel terug vinden in Chromebooks van €300, aangezien die ook even goed draaien op een goedkope processor en met 2 of 4 GB aan ram geheugen. Toch koos Google voor de iets snellere interne onderdelen om een optimale Chromebook ervaring te kunnen aanbieden voor de meer veeleisende gebruiker. Zo plan ik aan deze Pixelbook nog een USB-C docking station te hangen met 2 extra schermen. Dit vraagt wel wat rekenkracht van een toestel, zeker als je enkele apps en tabs hebt open staan.

Eerste indrukken

In bovenstaande video geef ik alvast mijn eerste indrukken en lijst ik ze hieronder ook even op. Ik heb het toestel nog maar enkele uren in gebruik, maar onderstaande plus- en minputen heb ik tot nu toe al ervaren.

Voordelen
+ premium afwerking
+ volledige Android ondersteuning
+ stem bediening Google Assistant
+ zeer aangenaam keyboard
+ Pixelbook Pen schrijft goed en werkt samen met Google Assistant
+ laptop en tablet in 1

Nadelen
– Pixelbook Pen is iets te duur
– audio is met de eerste indrukken niet super
– niet goedkoop, maar je krijgt ook premium hardware