Google organiseert deze week het Google Next-event. In een blogpost brachten ze heel wat updates voor educatie uit vandaag. De belangrijkste lijkt ons de aankondiging over native Microsoft Office ondersteuning in G Suite.

Bedrijven en scholen die G Suite gebruiken voor tekstverwerking, spreadsheets en presentaties vloeken soms op de conversie die nodig is als je een Microsoft Word, Excel of PowerPoint wil openen om te bewerken. Dan verplichtte Google je vroeger om dit om te zetten naar een Google formaat en dan durfde er al wel eens wat content te verspringen. Dat is sinds vandaag verleden tijd.

Google Docs ondersteunt vanaf nu bestandstypes van Microsoft Word, Excel en PowerPoint. Zo kan je zonder de documenten te converteren live samenwerken in documenten in Google Docs, Sheets en Slides.

G Suite-klanten kunnen vandaag al genieten van de native ondersteuning. Later deze maand krijgen de gratis gebruikers van Google Docs, Sheets en Slides ook dezelfde functionaliteit.

Dit zijn alle bestandtypes die Google voortaan native ondersteunt:

  • Word-bestanden: .doc, .docx, .dot
  • Excel-bestanden: .xls, .xlsx, .xlsm, .xlt
  • PowerPoint-bestanden: .ppt, .pptx, .pps, .pot

De update wordt de komende dagen uitgerold naar alle G Suite (educatie) bedrijven en scholen. De gratis GMail gebruikers moeten nog enkele weken langer wachten. Een nuttige toevoeging volgens mij omdat veel scholen en bedrijven vaak nog de twee verschillende Office suites combineren of nog in een overgangsfase zitten. Wat is jullie mening?