Ellio is de nieuwste E-bike van Vlaamse ondernemers Tomas Keppens en Jorrit Heidbuchel. De systemen die je kent van je wagen zitten in deze nieuwe slimme fiets. Ellio is dan ook de allereerste speed E-bike met all wheel drive (tweewielaandrijving), dit biedt extra veiligheid en maakt Ellio super stabiel. Ellio is ook de eerste speed E-bike die volledig automatisch rijdt: de versnellingen worden automatisch verzet, de elektrische ondersteuning past zich vanzelf aan de omstandigheden aan en zelfs bij het remmen heb je je remhandvaten niet meer nodig. Na een plotse stop staat bij Ellio de juiste versnelling terug klaar, zodat je vlot kan vertrekken. 

IntuEdrive BV, het bedrijf achter de speed pedelec Ellio, haalde op 31 januari 1,5 miljoen euro op voor de commercialisatie van hun nieuwe elektrische fiets Ellio. Naast de investeerders van het eerste uur, Buselo BV en Freddy Cuyvers, verwelkomt het bedrijf twee nieuwe aandeelhouders: de Participatie Maatschappij Vlaanderen (PMV) en Ismael Ben Al-lal met zijn bedrijf IP Holding. Oprichters Tomas Keppens en Jorrit Heidbuchel behouden samen nog de meerderheid van de aandelen.

IntuEdrive wist zich stapsgewijs te financieren met middelen van de oprichters aangevuld met enkele winwinleningen en twee ontwikkelsubsidies van het Vlaams agentschap innoveren en ondernemen (VLAIO). In de zomer van 2019 haalde het bedrijf voor het eerst geld op bij Buselo BV en Freddy Cuyvers. Ook kreeg het de eerste financiële injectie van PMV via een converteerbare achtergestelde lening. IP Holding kwam in beeld via het netwerk van Start-it@KBC, waar zowel Ismael Ben Al-lal als IntuEdrive deel van uitmaken. Naast een opportuniteit om de maakindustrie in Vlaanderen te versterken, ziet IP Holding potentieel in de technische synergieën tussen dochterbedrijf iLumen en Ellio. Met het oog op de commercialisatie van Ellio, IntuEdrive’s eerste product, weet het bedrijf nu dus zijn eerste grote financieringsronde af te kloppen.

Met de nieuwe financiering wil IntuEdrive zijn productie en verkoop verder uitbouwen en een eerste reeks van 500 Ellio’s op de markt brengen. Ellio, het transportmiddel van de toekomst, wordt volledig in Vlaanderen gebouwd in samenwerking met maatwerkbedrijf Bewel. Daarnaast wil IntuEdrive ook volop verder inzetten op onderzoek en ontwikkeling. Ellio is immers de eerste Belgische pedelec met een vooruitstrevende techniek en de unieke aandrijftechnologie van Ellio blijft de kern van IntuEdrive’s innovatie.