Samsung toont op CES in Las Vegas zijn nieuwste scherminnovaties in modulaire Micro LED-technologie. Van het ‘kleine’ 75 inch scherm en de grote 219 inch ‘The Wall’ tot de nieuwe generatie modulaire Micro LED waarmee je beeld in baanbrekende maten en vormen realiseert.

Samsungs modulaire Micro LED-scherm is op CES 2019 direct bekroond met een ‘Best of Innovation Award’. De nieuwe schermtechnologie geeft vrijheid: je kunt het formaat, de ratio en de resolutie kiezen die nodig is voor het gebruik dat je voor ogen hebt. Daarnaast hebben de Micro LED-modules geen rand, waardoor het scherm in de ruimte opgaat.

Micro LED óók voor thuis

Vorig jaar introduceerde Samsung op CES Micro LED met The Wall, de 146 inch grote Micro LED-TV die enthousiast is ontvangen. Door de technologische vooruitgang in het halfgeleiderverpakkingsproces dat de scheiding tussen de microscopische LED-chips verkleint, is het Samsung gelukt om een 4K Micro LED-scherm van 75 inch te maken. Deze afmeting maakt het Micro LED-scherm ook geschikt voor gebruik in huis.

Met een Samsungs Micro LED-scherm kun je alle kanten op. Het scherm is opgebouwd uit afzonderlijke modules. Elke module heeft zijn eigen LED’s die uit miljoenen rode, groene en blauwe microscopische LED-chips bestaan. Het licht van al deze chips zorgt voor de schitterende kleuren op het scherm en een ongeëvenaarde beeldkwaliteit.

Je kunt het TV-scherm zo groot maken als je zelf wilt. Je voegt simpelweg Micro LED-modules toe. Omdat de modules geen rand hebben, zie je geen overgang tussen modules. Ook niet wanneer je later modules toevoegt. Het resultaat is vergelijkbaar met een infinity pool: een naadloos scherm dat volledig opgaat in de woonkamer of andere ruimte in huis.

De Micro LED-technologie van Samsung optimaliseert de content, ongeacht de grootte en vorm van het scherm. Zodra modules worden toegevoegd, schalen de Samsung Micro LED-displays op om de resolutie te verhogen, terwijl de pixeldichtheid gelijk blijft. Ook ondersteunt Micro LED alle soorten content zonder in te leveren op beeldkwaliteit; van standaard 16:9 beelden en 21:9 breedbeeldfilms tot onconventionele beeldverhoudingen van 32:9 of zelfs 1:1.

Het is nog niet bekend wanneer en voor welke adviesverkoopprijs de nieuwe Micro LED-displays in België verkrijgbaar zijn. Het zal ongetwijfeld niet goedkoop zijn.