Het is ondertussen reeds van maart geleden dat ik begon aan deze reeks artikelen. In het eerste deel had ik het nog over de plaatsing van de nieuwe tuinmuren. Ondertussen zijn we enkele maanden verder en is de tuin in feite zo goed als klaar. Enkel moeten er nog nieuwe planten en bomen geplaatst worden, maar dat is eerder iets voor het najaar. In dit artikel ga ik het hebben over het nieuwe terras. In de volgende artikels komen nog de nieuwe terras overkapping, de nieuwe zelf gemaakte lounge zetels in steiger hout en ga ik nog wat zeveren over het zelf leggen van grasmatten.

Zoals beloofd dus een artikel over mijn nieuwe oprit en terras. Omdat we een vrij modern huis hebben qua stijl wilde ik ook een niet traditionele oprit en terras. In totaal gaat het over 170 m2 met bijhorend paadje naar het tuinhuis. We hebben hierdoor voldoende plaats om enkele auto’s te zetten, een zwembadje, tuintafel met 8 stoelen en een ruim terras voor lounge zetels. Op de plaats van het terras voor de tafels, stoelen en de lounge zetels wilde ik ook graag grotere tegels van 60×60 cm, maar voor de oprit eerder kleinere klinkers. Alles moest zoals eerder gezegd ook liefst een moderne look en feel hebben.

Uiteindelijk vond ik een ideaal type van betontegel en -klinkers bij Marlux. Ik koos voor de Marlux Infinito Lavato in de kleur Caviar (een zwarte betontegel- en klinker) omdat het meteen een niet-traditionele look geeft en ook een moderne feel. Bovendien zijn deze betontegels in verschillende maten beschikbaar, zodat je bijvoorbeeld van een 20×30 betonklinker op je oprit kan doorgaan in een 60×60 betontegel. Daarna kan je weer verder in de kleinere betonklinker voor je paadje naar je tuinhuis. Tenminste zo heb ik het toch gedaan en gepland in mijn tuinontwerp.

Deze Infinito Lavato betontegels hebben bovendien een antisliplaag en een grovere structuur bovenaan. Dit wilde ik absoluut omdat ik reeds bij heel wat familieleden had gemerkt dat een natuursteen terrastegel bijzonder glad kan zijn in de winter. Een gladde terrastegel is misschien eenvoudiger te reinigen, maar betontegels zijn goed waterdoorlatend en blijven met een goede borstelbeurt met water ook goed proper.

Eens de oprit en de rest van de terrastegels (net) zijn aangelegd ziet dat er zo uit.

De tegels onder de nieuwe Caribean tuintafel en stoelen met spraystone tafelblad. Solden koopje via Buitenhof tuinmeubelen.

In onderstaande nog een foto van ons nieuwe lounge terras. Hoe je zelf zo een steiger houten lounge set maakt, leg ik uit in een volgende blogpost.