Een tijdje geleden waren we aan de Belgische kust met het gezin en hebben we niet enkel op het strand gelegen. We hebben ook verschillende leuke activiteiten gedaan met mijn drie jarige dochter en zes jarige zoon. Eentje die ik graag met jullie wilde delen, was een bezoek aan familiepark De Sierk. Een niet-traditioneel kleinschalig speelpark in een leuk circus thema. Kinderen tussen 3 en 10 jaar kunnen er naar hartenlust spelen. Je kan het park vinden in Vosseslag 42, 8420 Klemskerke (De Haan).

Klimmen voor durvers op de klimmuur

Wat is het?

De Sierk is een zelfgebouwd speelparadijs, wat wil zeggen dat de meeste ‘attracties’ op het park zelf ontworpen en gebouwd zijn door de eigenaars. Verwacht je dus niet aan draaimolens, rollercoasters of andere wilde attracties, maar aan leuke speelhoeken, speelbussen, go-carts, speeltuigen, circustenten, enz… Ook mama en papa kunnen met veel activiteiten mee doen of kunnen rustig een drankje of een ijsje nuttigen op het terras. Oudere kinderen vanaf 6 jaar zie je vaak uren niet meer terug op het park. De iets kleinere kinderen kunnen best het hele park even bezoeken met de hulp van mama of papa.

Ze mogen hier wel de clown uithangen

Thema circus

Er valt heel wat te beleven op De Sierk. Denk maar aan gooien met diabolo’s, balanceren op eenwielers, bengelen aan trapezes, evenwicht lopen op het touwlopersparcours, muurklimmen, kunstjes tonen in de tent, de clown uithangen in de piste, messenwerpen (nou ja geen echte), ballen gooien, … teveel om op te noemen! Ook bij slechter weer zijn er voldoende attracties om binnen pret te beleven.

Gemaakt door kleuterleiders

Bedenker en bouwer van familiepark De Sierk is Kristof Gouwy. Kristof is van opleiding kleuterleider, dus er is in de verschillende speelhoeken uiteraard veel aan de kleinsten gedacht. Kinderen tot 9 jaar vinden de Sierk de max, oudere kinderen zijn ook welkom maar worden gevraagd zich aan te passen aan het spel van de kleineren.

Haartjes van papa knippen in het kapsalon voor kleine meisjes

Praktisch

De entree voor gezinnen bedraagt € 8 per persoon, ook voor de mama en papa. Familiepark De Sierk is wel enkel open tijdens de paas-, zomer- en herfstvakantie. Buiten die periodes kan je er enkel als schoolgroep terecht. De openingsuren zijn meestal van 13 uur tot 19 uur.

Onze kinderen vonden het bezoek alvast fantastisch en gaan volgend jaar zeker terug.

Alle info kan je ook vinden op de website van De Sierk.

In de oude omgebouwde speelbus is een speelgoedtrein traject gebouwd