Het Mobile World Congress in Barcelona gaat dit jaar niet door wegens het Corona virus. Sony organiseerde dan maar in hun eigen hoofdkantoor in Brussel een pers event. Ik kreeg er hun nieuwste Xperia smartphones te zien. Ik mocht ze alleen niet filmen. Daar sta je dan als vlogger. 🙂

De perslunch op hun kantoor ging vooral over de CES lanceringen (nieuwe tv’s, audio, beeld,…), maar door de MWC afgelasting werd het een preview van de nieuwste Sony smartphones. We moesten er ter plekke ook een document ondertekenen dat we zeker niets mochten vertellen of filmen tot vandaag. Het officiële nieuws is deze ochtend op hun eigen kanaal via een live stream de wereld ingestuurd. Het opvallendste toestel is de nieuwe Xperia 1 II (Mark 2).

Xperia 1 II specificaties in het kort:

  • Snapdragon 865 chip van Qualcomm met 5 G ingebouwd
  • 6,5” 4K OLED scherm met Motion Blur Reduction
  • De telefoon heeft een 3.5 audiojack (wegens veel hogere audio kwaliteit dan met Bluetooth).
  • 4000 mAh batterij met fastcharging en wireless charging
  • IP65/IP68 water en schokbestendigheid
  • Verkrijgbaar in de kleuren zwart en paars
  • Prijs: 1199 Euro

Of Sony hiermee veel smartphones gaat verkopen, weet ik niet. Ik kan me wel vinden in een quote die ik vandaag las van Thomas Husson: “Ondanks de dalende verkoop, de hevige concurrentie, de lagere detailhandel en de aanwezigheid van het merk, gaat Sony er prat op door te blijven innoveren met smartphones. Het nieuwe vlaggenschip heeft zojuist 5G en nieuwe fotografiemogelijkheden toegevoegd, waaronder een nieuw partnerschap met Zeiss-optica. Dit zal het spel niet veranderen, omdat het te vroeg is voor 5G om de consument zinvolle voordelen te bieden. Het voelt bijna alsof Sony geen andere keuze heeft dan aanwezig te zijn in smartphones om zijn entertainmentmogelijkheden en zijn leiderschap in beeldsensoren te demonstreren, zonder echt te geloven dat het ooit terug zou kunnen komen naar de oude dagen waarin het bedrijf een relatief behoorlijk marktaandeel had. De smartphonegeschiedenis van Sony voelt als een gemiste kans.”