In mijn vorig artikel over de BMW i3 kon je al lezen dat ik op bezoek ben geweest bij het Acer hoofdkantoor in Nederland. Een leuke ervaring die ik graag even meer in detail met jullie deel. Acer is het laatste jaar bezig aan een sterke verandering die het oude ‘goedkoop plastieken’ Acer imago achter zich wil laten en wil gaan naar een betaalbaar en kwalitatief design imago. Meer mooi afgewerkt aluminium dus en minder ‘cheap plastic’. Acer wil duidelijk mee aan de top blijven van best verkopende laptop merken en doet daar ook duidelijk zijn best voor. Ik werd daarom ook door Acer uitgenodigd om een dag op bezoek te komen in hun helpdesk en reparatie center in Nederland. Bovendien kreeg ik meteen een mooi beeld van hun huidige en aankomende gamma van mobiele producten.

Acer Swift

Bij Acer zelf werden we vriendelijk verwelkomd met een drankje voordat we een presentatie te zien kregen over de toekomstvisie van Acer. Zoals eerder al gezegd, wil Acer zich meer gaan profileren als een betaalbare, maar toch kwalitatieve partner als het om jouw keuze gaat voor een nieuwe laptop. Met de Acer Swift reeks bieden ze bijvoorbeeld een reeks dunne en lichte instap notebooks aan met een aluminium body. De nieuwste telg telg in de reeks is de Acer Swift 1 en kan je binnenkort reeds komen vanaf 429 euro met 4GB RAM en 64 GB opslagruimte. Een mooie prijs om al die studenten te overtuigen die binnenkort een nieuw toestel zoeken als ze terug naar school gaan.

Gaan we in de Swift reeks even verder in de oneven nummering dan komen we bij de Swift 3, 5 en 7 uit. Telkens gaat de inhoud van elk toestel qua werk geheugen, processor rekenkracht en opslag naar omhoog, krijg je meestal een iets groter toestel, maar blijven we met de Swift reeks steeds in een heel dun en licht segment. Uiteraard reken je telkens bij een hoger nummertje ook een hoger prijskaartje. Voor wat hoort wat, maar zo heb je alvast heel wat keuze om een toestel te vinden voor jouw specifieke wensen. Voor een Acer Swift 3 betaal je nu bijvoorbeeld ongeveer 699 euro.

acer swift

Acer Nitro en Predator

Verder kregen we tijdens de presentatie ook heel wat te zien over de Acer Nitro 5. Deze Nitro laptops positioneren zich eerder in het betaalbare gaming segment (vanaf 999 euro), onder de echte gaming beesten van de Predator reeks. Ben je toch een echte hardcore gamer dan zal de Predator Triton 700 laptop jouw ‘cup of tea’ zijn. Wel pas vanaf 3400 euro!

Mixed reality

We kregen ook een interessante presentatie te zien van Microsoft over hoe ze samen met hun eigen Holo Lens en de aankomende Acer VR-bril willen werken naar een ‘Mixed Reality’ omgeving. Een ervaring waarbij je niet, zoals bij virtual reality, kijkt naar een scherm in je bril en niets van de echte wereld rondom je ziet, maar waarbij de echte wereld gevuld wordt met virtuele voorwerpen. Deze MR-brillen zijn nog in volle ontwikkeling, maar hebben volgens Microsoft en Acer meer potentieel. Bijzonder interessant en kijk zeker naar onderstaande video om een beeld te krijgen wat ik juist bedoel.

https://youtu.be/2MqGrF6JaOM

De Mixed reality en ook virtual reality kar wil Acer ook niet missen en ontwikkelt momenteel naarstig verder aan zijn eigen bril die ze binnenkort op de markt willen brengen. De bril heeft ook aan de voorzijde enkele camera’s, waarbij je zelf geen externe sensoren meer nodig hebt om de grenzen van je kamer af te bakenen. Ik heb deze bril kort even kunnen testen, maar het was duidelijk dat er nog wel wat werk aan de winkel was, dus daarom is het nu ook nog te vroeg om er een goed oordeel over te vellen.

acer vr

Na de boeiende presentaties kregen we ook een lunch en een drankje aangeboden van enkele mooie dames die de glazen gewoon uit hun rokje trokken. Lekker… de drank hé 😉

Rondleiding

Na de lunch werden we rondgeleid in de rest van de Acer kantoren. We kregen eerst een korte uitleg over hoe hun helpdesk service juist werkt en het werd ons al snel duidelijk dat ze alvast hun uiterste best doen om de problemen van klanten zo snel en eenvoudig mogelijk op te lossen. Ze proberen om elk probleem op te lossen met maar 1 contactmoment zodat ze alle nodige informatie in hun bezit hebben om alles op te lossen.

Verder kregen we daarna ook een rondleiding in het Acer reparatiecenter waar er dagelijks tussen de 400 en 800 defecte toestellen passeren die worden gerepareerd door een team van engineers. Vaak hele karren gevuld van grote klanten zoals een Mediamarkt, maar ook gewone consumenten zoals jij en ik. Je kan namelijk zelf jouw defect toestel bij Acer aanmelden voor reparatie. Meestal duurt het dan maar 3 tot 5 dagen totdat je jouw gerepareerd toestel terug in bezit hebt. Enkel als het vervangonderdeel niet in voorraad is, kan het misschien iets langer duren, maar met een voorraad van 500.000 onderdelen (voor slechts 3 weken!) is die kan alvast klein.

acer reparatie

Een reparatie station van een Acer engineer

Als afsluiter van een leuke dag was er nog de mogelijkheid om even kort een spelletje te spelen op de vele Predator game stations die op het Acer kantoor aanwezig waren. Een leuk extraatje dat wij hier op kantoor ook wel willen om even onder de middag te ontspannen 😉

acer predator f1