De afgelopen dagen, tijdens de BETT-beurs in Londen, kregen we heel wat berichten van laptop fabrikanten dat ze vlijtig bezig zijn om hun laptop en chromebook gamma te vernieuwen. Zo kon je al berichten lezen van zowel Acer als Dell op deze blog. Ook HP kan uiteraard niet achter blijven en kondigt heel wat nieuwigheden aan voor de educatie markt.

Chromebook x360 11 G2 EE

Als eerste vernieuwing hebben we de HP Chromebook x360 11 G2 EE (EE staat voor Education Edition). De vorige versie komt uit 2017 en heeft zeker zijn dienst bewezen en had wel nood aan een upgrade. Het apparaat heeft net als zijn voorganger een 11,6 inch display, dat je kunt flippen om van het geheel een tablet te maken. Uiteraard is het display dan ook een touchscreen en optioneel kun je met de tablet ook een Wacom stylus kopen.

Naast de standaard webcam heeft de X360 een extra 5 megapixel camera gekregen, die naar achteren wijst om de wereld te kunnen fotograferen. Handig ook als je het toestel als tablet gebruikt. Onder de motorkap vinden we verder nieuwe chipsets, waaronder de Intel Celeron N4000 en N4100. Qua opslagruimte kun je gaan voor 32GB of 64GB en als je er helemaal voor wilt gaan, is er maximaal 8GB RAM beschikbaar.

Chromebook 11 G7 EE

De 11 G7 EE is het wat minder krachtige broertje van de x360 11 G2 en zal uiteraard ook goedkoper zijn. Helaas kun je hier het scherm niet flippen om er een tablet van te maken, maar er is wel een model met een 11,6 inch touchscreen. Onder de motorkap vinden we dezelfde Intel Celeron processoren terug als bij de x360 11 G2 en kun je ook weer gaan voor maximaal 8GB RAM en 64GB opslagruimte.

Prijzen nog onbekend

Helaas heeft HP nog niet bekendgemaakt hoeveel we voor de nieuwe chromebooks zullen moeten neertellen. Ook is er nog geen lanceringsdatum doorgegeven. In eerste instantie zullen de devices direct aan scholen worden verkocht, dus informeer zeker nog bij je favoriete chromebook leverancier.