Na Acer en Asus komt ook Dell met 2-in-1-laptops voor scholen op de markt in 2017. De Dell Latitude en Chromebook 11 Convertibles zijn speciaal gebouwd voor klaslokalen en zou misbruik door studenten moeten kunnen weerstaan. Beiden toestellen hebben hetzelfde basisontwerp, namelijk een met rubber beklede shock bescherming tegen vallen, een morsbestendig toetsenbord. Het enige verschil is dus dat het ene model Windows draait en het andere Chrome OS.

Omdat het gaat om een convertible of 2-in-1 toestel kan je het gebruiken als gewone laptop en als tablet. Je kan ook een tentje maken om het toetsenbord aan jouw zijde te houden en het scherm te tonen aan iemand die aan de overkant zit. Handig voor een persoonlijke presentatie of kleine werkgroep. De Latitude 11 Convertible zal worden aangedreven door de zevende generatie Pentium en Celeron-chips van Intel, terwijl de Chromebook-model draait met de zesde generatie Celerons.

Dell Chromebook

Dell ontwierp ook zijn 11-inch en 13-inch Latitude en Chromebook laptops opnieuw met een slankere, meer minimalistische look. Ze zijn ook gebouwd om valpartijen en morsen te weerstaan, en ze hebben de vereiste processor upgrades gekregen van de laatste generatie.

De nieuwe toestellen zijn in diverse landen beschikbaar vanaf 7 februari, maar deze datum is nog niet helemaal zeker voor België. Een exacte prijs is ook nog niet bekend. Uiteraard zal de Chromebook wel veel goedkoper zijn dan zijn Windows broertje.