OnePlus heeft zijn nieuwste lijn premium smartphones, de OnePlus 7 serie, aangekondigd. De OnePlus 7 krijgt ook een Pro-versie met nog beter display, camera en prestaties. Ook kregen we vandaag meer te weten over de OnePlus Bullets Wireless 2 hoofdtelefoon die je 10 uur muziek geeft met slechts 10 minuten opladen.

Een groter scherm

De OnePlus 7 Pro is uitgerust met een 90 Hz-scherm, wat betekent dat het scherm 90 keer per seconde wordt vernieuwd. Veel smartphone schermen zijn nu nog 60 Hz. Het QHD+ AMOLED-scherm heeft een aspectratio van 19,5:9. Met 516 pixels per inch, waarbij 4,49 miljoen pixels worden gebruikt om scherpe en diepe kleuren te krijgen. Ook heeft de OnePlus Pro HDR10 en HDR10+ voor betere kleurcontrasten en rijke details.

Het gebogen scherm van 6,67-inch neemt gehele voorkant van het toestel in. OnePlus heeft alle randen van het scherm geminimaliseerd. De OnePlus 7 Pro heeft de hoogste A+ rating van DisplayMate ontvangen en heeft daarmee daarmee naar eigen zeggen een van de allerbeste smartphoneschermen op de markt.

Een pop-up camera

De OnePlus 7 Pro is voorzien van UltraShot-technologie, wat een betere camera-instelling moet geven en een natuurlijke kleurproductie, met scherpe beelden in verschillende omstandigheden, zelfs in weinig licht. De camera’s op de achterkant van de OnePlus 7 Pro beschikken over een 48 megapixel sensor met Optical Image Stabilizer (OIS), een 8 megapixel 78mm telelens van f/2.4 en 1 μm pixelgrootte en gestabiliseerd door OIS, en een 16 megapixel 117° groothoeklens van f/2.2.

Een nieuw drievoudig autofocussysteem maakt gebruik van PDAF-, CAF- en Laser Focus methoden om beelden te produceren bij daglicht en bij weinig licht. De nieuwe camera heeft ook een verbeterde Nightscape-modus en verbeterde prestatie bij weinig licht. De pop-up camera aan de voorzijde is bedekt met saffierglas en het mechanisme is getest op minimaal 300.000 bewegingen. Dit betekent dat de pop-up camera 150 keer per dag, elke dag gedurende meer dan vijf jaar kan worden gebruikt.

Onder de motorkap

De OnePlus 7 Pro wordt aangedreven door de nieuwe Qualcomm Snapdragon 855 chipset, met maximaal 12 GB RAM. De OnePlus 7 Pro wordt ook geleverd met UFS 3.0 voor sneller laden van bestanden zoals films of games, het opslaan van afbeeldingen, het starten van apps en nog veel meer.

RAM Boost is een intelligente oplossing om beschikbare RAM toe te kennen aan geheugenintensieve applicaties. Het verkort het laadproces volgens OnePlus enorm zodat apps, zoals games, veel sneller opstarten. Met RAM Boost kunnen meer applicaties op de achtergrond worden geopend zonder dat dit ten koste gaat van de algehele prestatie. Warp Charge 30 betekent dat de 4.000 mAh batterij in slechts 20 minuten van 0% naar 50% gaat. Zelfs als je oplaadt en midden in een game zit, houdt de OnePlus 7 Pro dit tempo aan, zonder oververhitting en dezelfde oplaadtijd. Draadloos opladen gaat wel nog niet, maar dit merk je ook aan de goedkopere prijs ten opzichte van andere flagship phones.

De schermontgrendeling schakelt nog een versnelling hoger, met een nieuwe camerasensor en nieuwe algoritmen, waardoor de ontgrendelingstijd slechts 0,21 seconden bedraagt.

Voor de smartphone gamers

Dankzij Dolby Atmos-technologie en de dual stereoluidspeakers, waarbij zowel het linker- als rechter geluidskanaal nauwkeurig worden afgesteld, zijn volgens OnePlus zelfs de kleinste details te horen. De Haptic Vibration-motor, biedt de OnePlus 7 Pro meerdere niveaus van trilling intensiteit en vrijwel geen vertraging voor een realistische game ervaring.

Een headset-gaatje heeft de OnePlus 7 wel niet meer, dus je zal je draadloze headset opnieuw moeten boven halen als je zo van muziek en films wil genieten.

Mede door een 10-laags Liquid Cooling blijft de OnePlus 7 Pro ook tijdens de meest intense gaming-sessie koeler. En hoe kun je beter je overwinningen delen, dan met de nieuwe functie Screen Recorder. Je kunt ongelimiteerd opnames maken, op elk moment pauzeren en hervatten, de audiobron kiezen en de microfoon gebruiken om live commentaar toe te voegen.

De Game Mode heeft trouwens extra pro-instellingen. Zo voegt de Fnatic-modus nieuwe features toe die je voordeel opleveren ten opzichte van je tegenstanders, met een geoptimaliseerde GPU en CPU en de mogelijkheid om alle meldingen zo in te stellen zodat je ongestoord kunt gamen.

OnePlus 7, het gewone broertje

Ook de nieuwe ´gewone´ OnePlus 7 heeft een nieuwe Qualcomm Snapdragon 855 chipset, UFS 3.0, Dolby Atmos-stereoluidsprekers, RAM-Boost, nieuwe schermontgrendelingstechnologie, UltraShot-engine, … net zoals de Pro. De gewone OnePlus 7 heeft echter minder camera´s en heeft geen pop-up camera, maar een gewone notch.

De OnePlus 7 heeft twee lenzen waarmee je foto’s kan maken. De hoofdsensor op de OnePlus 7 is voorzien van Sony’s IMX586, een 48-megapixel, ½ inch supergrote sensor met een diafragma van f/1.7, en OIS en EIS. De tweede camera is 5-megapixel en de hele cameraserie wordt opnieuw aangedreven door de nieuwe UltraShot-technologie.

Beschikbaarheid en prijzen