Vlaanderen is ongerust over zijn onderwijs. De noodsignalen uit de leraarskamer, versterkt door de steeds slechtere resultaten in internationale onderzoeken zoals de PISA-studies, liegen er niet om. Tijd om in te grijpen. Ons onderwijs moet opnieuw de beste leerling van de klas worden.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts verzamelt daarom een select team van deskundigen om ons onderwijs tegen het licht te houden. Wat is er aan de hand? Wat kan beter? Het team bestaat uit 6 wetenschappers en 6 onderwijsspecialisten die het onderwijzen en het leren op de klasvloer dagelijks waarmaken: de leraars zelf. Beter onderwijs begint immers bij haar en hem. Leraren weten wat er schort, wat er beter moet en wat realistisch is.

Ben Weyts zoeken 6 leraren met minstens 10 jaar ervaring voor de klas. Uit het basis- of het secundair onderwijs, ongeacht het net of het onderwijstype. Gedreven leraren met liefde voor hun vak(ken). Leraren die dagelijks zelf nog bijleren en moedig genoeg zijn om hun dagelijkse praktijk door de ogen van de leerling te zien. Kortom, ze zoeken leerkrachten die impact hebben op leerlingen en hun vorderingen. Samen met je collega-experten zal je erover waken dat de conclusies van de werkgroep stevig geworteld zijn in de realiteit. Dankzij jou komen de resultaten vooral de leerlingen ten goede. Want om hen is het uiteindelijk allemaal te doen.

Spreekt deze uitdaging je aan? Ligt je hart en verstand in het onderwijs? Wil je je ervaringen delen met andere experten tijdens een 8-tal bijeenkomsten? Aanmelden kan via https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/praktijkervaring-gezocht