Nu de donkere dagen het land in zijn, was er nood aan een setje lampjes voor de fiets van mijn vijfjarige zoon. Die rijdt regelmatig ’s morgens met de mama of de oma naar school en hoewel de school maar enkele straten verder is, zijn enkele goede fietslampen toch onontbeerlijk qua veiligheid. Ik zocht hierbij naar een setje dat kwalitatief goed is, maar ook zeer flexibel. Dat heb ik gevonden in de Led Lenser B2R-set.

De B2R led fietslampen zijn mooi rond van vorm. Je kan ze heel eenvoudig bedienen zodat ook kleine kinderen ze makkelijk kunnen gebruiken. Je hoeft enkel op het glaasje van de lamp te drukken om de lamp aan of uit te zetten. Wil je een andere functie zoals flikkerend of pulserend licht, dan druk je enkele malen kort na elkaar op het glaasje van de lamp. Simpel.

In de doos van de Led Lenser B2R-set zit een witte en rode LED lamp. Uiteraard is de witte voor op je stuur en de rode kan je monteren aan de zadelpen of aan de bagagedrager. De lampen kan je simpel monteren door de bijgeleverde rubberen strips te gebruiken. Deze kan je moeiteloos rond een buis monteren en snel vastmaken. Op enkele seconden heb je de lamp gemonteerd of gedemonteerd. Dit zal je af en toe wel moeten doen want de lampen hebben een batterijduur van 30 uur. Als je elke dag dus een half uurtje met de fiets woon- werkverkeer doet dan weet je dat je één keer per maand de lampen even moet opladen met de bijgeleverde micro USB-kabel. Dit kan trouwens ook gewoon via de USB-poort van je computer op je werk of thuis.

De Led Lenser B2R-set is een goede set om goed zichtbaar te zijn in normaal verkeer op de donkere dagen in de stad of het dorp. Het is echter geen set om in het pikkedonker het bos in te rijden met je mountainbike. Daar zijn de lampen net te zwak voor om echt een goed zicht te leveren. Maar voor de meer veeleisende fietser heeft Led Lenser ook hiervoor een uitgebreid gamma beschikbaar.

led-lenser-b2r-b2r