Bron: Techzine.be

Google rolt ‘Instant Thetering’ breed uit. De functie maakt het mogelijk om snel verbinding te maken met het internet via je telefoon, zonder dat je daar handmatig actie voor moet ondernemen.

Google werkt aan een update die het eenvoudiger maakt om Chromebooks met het net te verbinden wanneer er geen wifi beschikbaar is. Het gaat om de brede uitrol van ‘Instant Thetering’: een systeem dat twee jaar geleden al uitgerold werd, maar exclusief was voorbehouden voor Google-hardware. Nu komt de functie beschikbaar voor meer Chromebooks en Android-telefoons.

Met Instant Thetering maakt een Chromebook automatisch via Bluetooth verbinding met je telefoon, om zo via het data-abonnement van je mobiele toestel online te gaan. Na een initiële installatieprocedure waarbij je zowel in de instellingen van Chrome als die van je smartphone moet duiken, wordt het proces geautomatiseerd. Zodra het internet op de Chromebook wegvalt, gaat die op zoek naar het Bluetooth-toestel, en start het tetheren.

Uitrol

Chromebooks zijn al bij al nog erg afhankelijk van een internetverbinding, ondanks de steeds uitgebreidere offline-functionaliteit die Google er de afgelopen jaren in stopte. Om Chrome OS ten volle te benutten, zit je best online.

Instant Tethering is in principe nog eenvoudiger dan een mobiele hotspot, aangezien je zelfs niets meer hoeft te activeren. Momenteel moet je ingeschreven zijn in het bèta-kanaal van Chrome OS om er mee aan de slag te gaan. Androidpolice meldt echter dat de functie nog niet in alle gevallen lijkt te werken, zelfs met de nieuwste versie van Chrome OS. Wanneer de uitrol officieel en compleet is, weten we nog niet.