In deze bovenstaande video duik ik diep in mijn Youtube Analytics en vertel ik meer over hoe mijn Youtube kanaal gepresteerd heeft in 2020. Dit was ook het jaar dat ook effectief geld begon te verdienen met Youtube advertentie inkomsten.

Als je zelf dus benieuwd ben hoeveel kleine Youtubers met Youtube kunnen verdienen dan is deze video zeker interessant voor jou. Het is ook een leerrijke ervaring om te leren uit mijn fouten om jouw Youtube kanaal sneller succesvol te maken in 2021.

Top 3 van meest bekeken video’s in 2020 op eDavy:

Er zit ook duidelijke stijgende lijn in het aantal kijkcijfers per dag en per maand, maar ook het aantal kijkuren en nieuwe abonnees.

  • Totale views in 2020: 133800 views (of 11150 bezoekers per maand)
  • Kijkuren naar video’s: 6700 uur
  • Abonnees bijgekregen: +496 abonnees
  • Keer mijn thumbnails zijn vertoond op Youtube: 718400 keer

Mijn kijkcijfers op Youtube gingen alvast +50% ten opzichte van 2019. De maanden oktober, november, december in 2020 lagen de bezoekers per maand alvast ook telkens boven de 15000 bezoekers, wat hopelijk ook betekent dat ik eind 2021 opnieuw kan afsluiten met een stevige stijging ten opzichte van 2020.

En dit blog?

Uiteraard kwamen er ook heel wat bezoekers (zo een 21000) ook deze blog bezoeken in 2020. Maar sinds ik mijn focus iets meer op mijn Youtube kanaal leg de afgelopen 2 jaar, is dit wel wat minder dan vorig jaar. Ook in 2021 zal ik iets minder artikels schrijven en zal ik mij vooral focussen op video. Elke video plaats ik ook wel op mijn blog om ook die trafiek en zoekacties mee te nemen en mensen naar mijn video´s te leiden.