Voor die ICT collega’s die hun draadloos netwerk willen gaan uitbouwen of vernieuwen is het soms moeilijk om de juiste keuzen van hardware merk te maken. Elk professioneel merk belooft vandaag de dag een goede dekking en data doorvoer snelheden. De ene wat beter dan de andere, maar waar ze naar mijn gevoel vooral zich in onderscheiden is de interface voor de beheerder. Dat kan je uiteraard alleen maar testen door er zelf met te werken.

Aangezien het niet echt goedkoop is om van elk merk even een Wi-Fi antenne te kopen voor een test (en dan uiteindelijk met verschillende niet compatibele antennes te zitten), zijn er wel trucjes om er gratis te verkrijgen. Zo heb ik tijdens mijn vergelijking vorig jaar een gratis antenne verkregen van het merk Aerohive via hun officiële vertegenwoordiger én een Cisco Meraki MR26 door simpelweg een online webinar te volgen van een uurtje.

Gratis testen

Wil je zelf een gratis Wi-Fi antenne van Cisco Meraki? Schrijf je dan in op de volgende pagina en plan de webinar in. De voorwaarden om in aanmerking te komen staan ook op de pagina, maar als je als ICT coördinator een mailadres van jouw werkgever of school invult dan was het bij mij snel in orde. Succes met testen!