Zonet is de nieuwe app Grasshopper gelanceerd door Google-medewerkers die er de interne incubator Area 120 aan hebben gewerkt. Grasshopper is een gratis mobiele app voor Android en iOS die je de basis van programmeren leert. Een app voor absolute beginners die hun eerste stappen met programmeren willen zetten. Spijtig genoeg is de app momenteel wel enkel beschikbaar in het Engels.

Ik moet zeggen dat het design van de app zeer mooi en eenvoudig is. De drempel ligt dus ook bewust laag om iedereen vanaf het begin mee te hebben. Door het oplossen van eenvoudige uitdagingen en het beantwoorden van quizvragen, leer je de basis van de programmeertaal JavaScript kennen.

Grasshopper bevat momenteel drie lessenreeksen, die de grondbeginselen van codering (oproepfuncties, gebruik van variabelen en objecten, enzovoort), evenals animaties omvatten. Het idee is om er een paar minuten per dag mee door te brengen. Je kan de app zelf een herinnering laten sturen om nog eens een uitdaging te maken om je programmeerkennis te testen.

Grasshopper is het nieuwste product dat is voortgekomen uit Area 120, waarmee Google-werknemers fulltime aan hun zijprojecten kunnen werken en tot leven kunnen brengen. 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”2″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]