Via een blogpost kondigde Google vandaag aan dat ze in 2017 veel middelen gaan investeren om Chromebooks hét toestel te maken voor scholen. Volgens Google zijn er momenteel een 20 miljoen leraren en leerlingen die minstens één keer per week een Chromebook gebruiken en dat er ondertussen 70 miljoen gebruikers zijn binnen G Suite voor onderwijs.

De nieuwe Chromebook aankondigingen volgen zich ook zeer snel op de laatste maanden en ook vandaag bracht Google nog twee aankomende Chromebooks binnen de aandacht, de Asus Chromebook C213 en de Acer Chromebook Spin 11. Beide met een kantelbaar scherm zodat je de Chromebook ook als tablet kan gebruiken (voor bijvoorbeeld Android Apps) en je kan ook bij beide een stylus gebruiken.

Android Apps

Daarnaast heeft Google vandaag aangekondigd dat het binnenkort Google admins volledige controle zal geven over de Android-apps die draaien op Chromebooks.  Adobe lanceert daarbovenop een nieuwe versie van zijn Creative Apps voor Android (Photoshop voor Chromebooks dus), die dan zullen geoptimaliseerd zijn voor Chromebooks.

Chromebooks en G Suite for Education zijn natuurlijk een enorm succes voor Google  en het bedrijf werkt samen met zijn hardware partners om ze nog aantrekkelijker voor scholen te maken. Google zegt trouwens zelf dat ze goed luisteren naar feedback die ze krijgen van leerkrachten. De nieuwe zeer degelijke Chromebooks met kantelbaar scherm zijn hiervan een voorbeeld.

Met de komst van Android-apps op Chrome OS komt er ook eindelijk een meerwaarde voor Chromebooks met een touch screen scherm. Chrome OS was nooit echt geoptimaliseerd voor touch, maar is nu binnenkort een perfect hybride apparaat. Een werkpaard in laptop modus en een handig hulpmiddel als tablet.

World-facing camera

De nieuwe aangekondigde Chromebooks krijgen ook een ‘world-facing camera’. Zodra je het toetsenbord draait in tablet mode heb je enkel een camera die naar de gebruiker kijkt. Dat maakt het moeilijk om de camera te gebruiken voor het opnemen van bijvoorbeeld labo experimenten. De nieuwe Chromebooks hebben een tweede camera aan de bovenkant van het toetsenbord die dus voor deze doeleinden kan dienen.

 acer spin