Gedaan met slecht draadloos internet in huis! Google komt met de oplossing met… Google Wifi. Ok, origineel is de naam niet, maar het dekt wel de hele lading. Het is trouwens niet de eerste stappen die Google zet op het gebied van wifi routers, aangezien ze de vorige jaren versies van hun Google OnHub routers op de markt brachten in samenwerking met andere hardware partners. Net zoals bij hun Google Pixel wil Google nu zelf zorgen voor de hardware met Google Wifi.

 

google-wifi3

Modulair

Doordat je met Google wifi kan werken met meerdere routers tegelijk, zal je signaal ook beter kunnen dekken over je hele huis. Doordat de routers naadloos samenwerken zal je nooit een plekje in je huis (of tuinhuis?) hebben zonder draadloos internet. De routers werken samen, zodat je signaal nooit uitvalt als je wandelt doorheen het huis. Je krijgt altijd je signaal mee van de sterkte router in de buurt.

Voor elke afmeting

Naargelang de afmetingen van je huis of appartement zal je kunnen kiezen tussen één, twee of drie routers die kunnen samen werken om jou één draadloos netwerk te geven. De apparaten krijgen ook een app die je kan gebruiken voor de configuratie van je netwerk, maar ook kan gebruiken om bijvoorbeeld tijdelijk je draadloze internet uit te schakelen. Hierbij verschijnen alle inwoners van je huis opeens uit alle kamers, wat handig kan zijn als het eten klaar is 🙂

google-wifi2

Google Wifi beschikbaar zal zijn voor pre-order vanaf november en zal ergens in december ook in Amerikaanse winkels liggen. Een enkele router kost 129 dollar. Voor een setje van drie betaal je 299 dollar. Een Europese prijs of datum is echter nog niet bekend.