Google heeft zonet een nieuwe experimentele app voor Android en iOS gratis op de markt gebracht. De app werkt momenteel wel enkel op tablets en krijgt de naam Rivet. Rivet wordt gebouwd door een klein team uit Area 120, een workshop voor experimentele producten binnen Google. Met de app wil het team van Area 120 beginnende lezers beter en onafhankelijker leren lezen.

Voorlopig is de app wel enkel ter beschikking in het Engels voor lezers in Amerika, maar bevat deze wel meer dan 1500 gratis Engelstalige boeken voor kinderen uit de kleuterklas tot het tweede leerjaar. Tijdens het leren lezen in Rivet krijgen de kinderen ook interactieve hulp bij als ze drukken op moeilijke woorden. Bovendien wordt ook de tijd tijdens het oefenen gemeten als je dit wil. Als de kinderen een boek uitgelezen hebben, dan krijgen ze telkens ook op het einde een mini-game dat ze kunnen spelen als beloning.

Eens het experiment een succes is, zal Rivet ongetwijfeld ook worden uitgebreid en vertaald naar meerdere landen zoals net ook is gebeurd met het Google Interland privacy game voor kinderen.