Google’s nieuwste smartphones werden vandaag voorgesteld, de Google Pixel en Pixel XL. Hierbij laat Google ook meteen de bekende merknaam Nexus vallen, die eerder vooral in samenwerking met hardware partners werden gebouwd, en zal deze waarschijnlijk in de toekomst ook niet meer gaan gebruiken. Verder wil Google met de Pixel vooral hun eigen technologische vooruitgang op gebied van hardware en software in de verf zetten.

De Google Pixel heeft als besturingssysteem een clean Android Nougat zonder veel extra toeters en bellen , zoals je wel vaker bij andere merken ziet. Deze heel pure versie van Android Nougat is bij velen geliefd, maar bij anderen dan weer té puur. Het voordeel is wel dat je met een Pixel smartphone in de toekomst altijd als eerste de nieuwste versie van Android ter beschikking zult hebben op je telefoon.

Google assistent

De Google Pixel is de eerste smartphone die de nieuwe Google assistent ingebouwd zal hebben. Deze artificiële assistent, de opvolger van Google Now, zou volgens Google jouw leven een pak makkelijker moeten maken. Door simpele spraak opdrachten kan je zoeken naar recepten op het internet, zoeken naar foto’s van je vorige reis, vragen naar jouw agenda planning van de dag of gewoon een sms’je sturen. Doordat de service geïntegreerd wordt met alle apps op je smartphone kan je bijvoorbeeld snel de goedkoopste vliegticket prijzen opvragen en meteen je ticket boeken.

Een hoofd telefoon aansluiting

In tegenstelling tot de nieuwste iPhone 7 heeft de Google Pixel en Pixel XL wel een hoofd telefoon aansluiting. Je kan dus zonder problemen je vertrouwde oortjes inpluggen en luisteren naar je favoriete muziek.

Zoals de meeste flagship smartphones bevat de Google Pixel en Pixel XL een vinger afdruk sensor op de achterkant waarbij je simpel met je wijsvinger te telefoon kan unlocken.

Hardware

Qua hardware zit ook alvast alles snor.  De Pixel en Pixel XL zowel draaien op een Snapdragon processor 821, wat betekent dat ze moeten in staat zijn om 4K-video en meerdere apps vlot te kunnen tonen.

Het 5,5″ scherm van de Pixel XL slaagt er in met zijn resolutie van 1440 x 2560 heel wat pixels (hihi) op het scherm te tonen. Qua pixel dichtheid zou het scherm één van de scherpste beelden moeten geven in zijn prijs categorie.

De kleinere Pixel telefoon heeft slechts een 5-inch scherm met een 1920 x 1080 resolutie, die minder indrukwekkend is dan zijn grotere broertje. Hoewel we alvast niet twijfelen aan de kwaliteit zal dit scherm geen prijzen winnen voor innovatie.

Camera

De 12-megapixel camera achteraan is volgens Google de beste smartphone camera op de markt. Zelfs beter dan de geprezen camera van de iPhone 7. Een sterke uitspraak die we binnenkort in diverse tests wel op de proef zullen getest zien. Vooral de innovatie op gebied van HDR+ zou een groot verschil maken volgens Google. Hierbij is er veel minder licht nodig om toch mooie beelden te nemen.

Opladen

Een laatste indrukwekkend iets dat we van Google mochten horen, is dat de Google Pixel op een kwartier tijd de smartphone kan opladen voor 7 uur. Dit kan dankzij de nieuwe USB-C poorten die we ook meer en meer zien opduiken in nieuwe Android flagship telefoons. Nu Google ook op de USB-C markt is gesprongen, zullen we waarschijnlijk wel binnenkort een nieuwe standaard hebben op gebied van oplaadkabel.

Prijs en beschikbaarheid

De Google Pixel zal vanaf 649 dollar over de toonbank gaan. Hierbij komt de telefoon wel in de duurdere prijs categorie en in het vaarwater van de Samsung S7 en de iPhone 7.  Een duidelijk bewijs ook wel dat Google wil vechten om een podium plaats in het moeilijke premium segment. Voorlopig kan je de telefoon niet bestellen in de Benelux, in een beperkt aantal landen wel vanaf 13 oktober, en is er ook nog geen lanceerdatum bekend.

https://youtu.be/Rykmwn0SMWU