Vandaag is Google IO begonnen. Een driedaagse beurs voor Google ontwikkelaars, waarbij ook heel wat nieuwigheden worden voorgesteld aan de wereld. Zo liet Google vandaag een ongelooflijke demo zien, waarbij hun digitale assistent een echt telefoongesprek deed naar een kapperszaak om een afspraak te maken. Je persoonlijke robot secretaresse dus die heel natuurlijk en zonder dat de persoon aan de andere zijde van het gesprek zelfs doorhad dat ze aan het praten was met een AI.

Google Duplex

Pichai herhaalde dat dit een echte oproep was met behulp van Assistent en niet een of andere geënsceneerde demo. “Het verbazingwekkende is dat de assistent de nuances van het gesprek echt kan begrijpen,” zei hij. “We werken al jaren aan deze technologie”, zei hij. Het heet Google Duplex. ”

Pichai zegt dat de assistent intelligent kan reageren, zelfs als een gesprek “niet verloopt zoals verwacht” en iets afwijkt van het gegeven doel. “We zijn deze technologie nog aan het ontwikkelen en we willen hard werken om dit goed te krijgen,” zei hij. “We willen echt dat het werkt in gevallen, bijvoorbeeld als je ’s ochtends een drukke ouder bent en je kind is ziek en je wilt een doktersafspraak maken.” Google heeft een blogpost gepubliceerd met meer details en soundbites van Duplex in actie.

Ik ben alvast onder de indruk. Jullie ook?