Afgelopen dinsdag zette Google verder in op de hardware markt. Na de introductie van hun nieuwste Google Pixel smartphones, Google Home en Google Wi-Fi komt de internet gigant nu ook met Google Jamboard. Jamboard is een interactief whiteboard speciaal ontworpen voor bedrijven, maar ik zie het nut ook voor (hoge-)scholen, dat intensief samenwerkt met hun Google Cloud. Doordat je het scherm online kan delen met iedereen in je team via o.a. de Jamboard app voor zowel Android als iOS kan zelfs die medewerker die vast staat in de file toch de presentatie volgen en zelfs actief mee werken op het scherm. De ultieme vorm van multitasken in team zeg maar.

jamboard design

Google Jamboard: 55-inch whiteboard voor de ultieme vergadering

Google’s nieuwe Jamboard is een verplaatsbaar 55-inch aanraakgevoelig scherm in 4K-resolutie. Bij Google dopen ze een vergadering blijkbaar altijd tot een ‘jam’- of brainstorm sessie wat de naam wel doet verklaren. Met het Jamboard kan je een normale presentatie laden, maar ook informatie vanuit je Google Drive, documenten, presentaties, spreadsheets, Youtube video’s, enz… Je kan uiteraard ook op het digitale bord schrijven en je tekst opnieuw wissen. De bijgeleverde pennen hebben geen batterijen of interne hardware, wat op zich positief is aangezien bij veel andere digitale schermen deze dingen het eerste stuk gaan of met een lege batterij zitten.

Verder heeft het Jamboard ook een high definition digitale camera en luidsprekers zodat je ook een conference call kunt houden met jouw collega’s eender waar op de wereld. Het Jamboard is ook heel trendy met frisse kleuren en een modern design wat uiteraard graag gezien is in een bedrijf vandaag de dag. Google geeft als richtprijs voor het Jamboard momenteel een 6000 $, wat uiteraard een stevige prijs is, maar zeker niet overdreven voor wat je krijgt.