Het wachten voor onze Nederlandse lezers is voorbij: Google introduceert vandaag zijn slimme speakers in Nederland. Google Home en Google Home Mini, met daarin de Nederlandse Google Assistent, zijn vanaf nu online te bestellen en liggen vanaf 24 oktober in de winkel.

Met een simpele stemopdracht verbindt Google Home elk huishouden met het internet. Zeg simpelweg “Hey Google” of “Oké Google” om het web te doorzoeken, je agenda te checken, slimme lampen te bedienen, timers en wekkers te zetten en je favoriete muziek en series af te spelen, terwijl je letterlijk je handen vrijhoudt voor andere zaken.

Beide Google Homes kunnen meerdere gebruikers in een huishouden helpen dankzij Voice Match. Die technologie stelt Google Home in staat om stemmen te onderscheiden, zodat het antwoord op een vraag als “Wat staat er in mijn agenda?” geheel is afgestemd op degene die de vraag stelt.

Google Home (149 EUR) en Google Home Mini (59 EUR) zijn vanaf vandaag te bestellen bij o.a. Bol.com, CoolBlue, MediaMarkt en de Google Store in Nederland. Google Home Mini is verkrijgbaar in drie kleuren: zwart, wit en koraal. Koraal is alleen beschikbaar in de Google Store.

Vanaf 24 oktober liggen Google Home en Google Home Mini in de Nederlandse winkels en worden geplaatste bestellingen uitgeleverd. Google Home liefhebbers uit België moeten voorlopig nog even geduld blijven hebben (of hun smartphone op Hollands zetten ;p).