Het meest leuke aan de innovaties die Google vandaag heeft aangekondigd is Google Home, een Amazon Echo concurrent en spraakbestuurde huis assistent. De Google Home is bovendien met zijn prijs van 130 dollar een pak goedkoper dan de Amazon Echo, die we niet eens in België kunnen kopen.

Hoe werkt het?

Het kleine leuke toestel bevat een ingebouwde luidspreker en microfoon die je kan activeren met ‘Ok Google’ te zeggen. Nadat je deze magische woorden hebt uitgesproken kan je het toestel een vraag stellen. Je kan bijvoorbeeld vragen hoe lang een zacht gekookt eitje moet koken, een nieuw recept voor pannenkoeken of jouw agenda raadplegen.

Ook jouw andere slimme apparaten in huis werken samen met de Google Home. Zo kan je vragen aan je Google Home om een bepaalde film op Netflix op te zetten en deze te streamen naar je Chromecast aan je tv. Je kan ook via Youtube of Spotify jouw favoriete muziek afspelen, zelfs als je de exacte titel niet weer. Het is vaak voldoende om een vraag te stellen als: “Speel het liedje af van die scene in film X of Y”. Google Now zoekt dan het hele internet af om jou op enkele seconden het liedje te laten horen.

Je kan verschillende Google Home toestellen in huis plaatsen en ze zullen normaal samenwerken om jou steeds alle info te geven die je vraagt. De toestellen horen ook via hun microfoon welk toestel het dichtste bij staat en het dichtst bij zijnde toestel zal jou een antwoord geven. Zo vermijd je dat jouw antwoord te horen zal zijn doorheen het hele huis.

https://youtu.be/nWiIWyCeZso