Het is al een hele tijd beschikbaar in andere landen, maar nu is ook de Family link-app beschikbaar in de Benelux. Met de Family Link-app van Google kun je in de gaten houden wat je kind (jonger dan dertien jaar) op het eigen Android-apparaat of Chromebook doet.

Je kunt via Family Link een Google-account voor je kind maken (dat lijkt op je eigen account en toegang biedt tot de meeste Google-service) en bepaalde digitale huisregels instellen. Het internet is een gevaarlijke plek voor jonge kinderen, dus is het voor ouders altijd handig om een oogje in het zeil te houden.

Enkele mogelijke regels en beperkingen 

  • De apps beheren die je kind mag gebruiken. Je kunt de apps die je kind wil downloaden uit de Google Play Store goedkeuren of blokkeren.
  • Een oogje op de schermtijd houden. Je kunt dagelijkse schermtijdlimieten instellen en in wekelijkse of maandelijkse activiteitsrapporten bekijken hoeveel tijd je kind aan bepaalde favoriete apps besteedt.
  • Bedtijd op het apparaat instellen. Je kunt het apparaat van je kind op afstand vergrendelen wanneer het tijd is om naar bed te gaan of even een pauze in te lassen.
    Belangrijke informatie
  • Hoewel je met Family Link de aankopen en downloads van je kind kunt beheren, heeft het kind geen goedkeuring nodig voor het installeren van app-updates (waaronder updates waarmee de machtigingen worden uitgebreid), apps die je eerder hebt goedgekeurd of apps die zijn gedeeld via de gezinsbibliotheek. Ouders moeten regelmatig de geïnstalleerde apps en app-machtigingen van hun kind controleren in Family Link.
  • Bekijk welke apps op het apparaat van je kind staan en schakel apps uit waarvan je niet wilt dat je kind die gebruikt. Sommige vooraf geïnstalleerde apps kunnen niet worden uitgeschakeld.
  • Bepaalde app-activiteit, bijvoorbeeld van muziekspelers en berichten-apps die op de achtergrond draaien.

Download gratis Family Link hier op je eigen Android smartphone of tablet en ga aan de slag.

family link