Enkele weken geleden kreeg ik van het merk Cellularline enkele producten om te testen. Cellularline klinkt jullie momenteel misschien niet echt bekend in de oren, maar het is een Italiaanse marktleider op vlak van design van accessoires voor mobiele telefonie. Het heeft sinds kort een volledig nieuwe lijn van sportaccessoires waaronder (Bluetooth) headsets en zelfs sporthorloges.

Cellularline Neckband Ultralight

In dit artikel ga ik even dieper in op de Cellularline Neckband Ultralight. Een draadloze Bluetooth hoofdtelefoon die je handen vrij houdt tijdens het wandelen, werken of lopen. Een geschikte hoofdtelefoon dus voor die mensen die de vele (en vaak in de war) draadjes van je headset ‘oortjes’ beu zijn. De Neckband Ultralight is, zoals de naam het ook al wat verraad, zeer licht om te dragen. Ik heb het toestel verschillende uren getest tijdens het werken in de tuin. Tijdens deze tests was ik tevreden over de kwaliteit van de muziek die mijn oren streelde. Vooral omdat de Neckband Ultralight, maar een adviesprijs heeft van 34,95 Euro. Dan kan je in feite niet hopen op een zuiver geluid zoals je mag verwachten van een duurdere headset, maar prijs/kwaliteit was ik heel tevreden. Het enige nadeel dat ik ervaarde tijdens het wandelen en werken was dat op 2-3 momenten de verbinding even weg viel gedurende 1 seconde. Maar in vergelijking met de vele uren die ik het toestel getest heb, is dit te verwaarlozen.

https://www.instagram.com/p/BXNP4jRH9yU/?taken-by=kimhenderickx

Ook voor tijdens het sporten?

Mijn vrouw heeft de headset ook getest tijdens haar loopsessies. Daar leek de Neckband Ultralight net iets meer nadelen naar boven te brengen. Vooral gedurende de eerste minuten van de loopsessie vallen de oortjes regelmatig uit je oren door de bewegingen van het lopen. De module die in je nek hangt, is daarvoor toch nog net iets te zwaar om op zijn plaats te blijven zitten en durft dan wel eens te zakken. Hierbij dus ook je oortjes uit te trekken. Het probleem is na een kwartiertje lopen meestal voorbij, omdat de neckband dan beter aan je lichaam blijft plakken door het zweet. Ik zou de neckband dus eerder gebruiken tijdens minder actieve sporten zoals bijvoorbeeld in de fitness of tijdens het fietsen.

Na het gebruik kan je de Neckband Ultralight ook handig aan je nek hangen zonder angst te hebben dat je deze verliest. De magnetische oortjes blijven mooi aan elkaar plakken zodat je een echte halsband krijgt die op zijn plaats blijft zitten.

Draadloos bellen

Buiten voor het draadloos luisteren naar muziek kan je de Neckband Ultralight ook gebruiken voor het beantwoorden van oproepen van je smartphone. Het toestel bevat een ingebouwde antwoordknop waardoor je tijdens het sporten, wandelen of werken gewoon draadloos kan bellen.

Verkrijgbaar in twee kleuren, zwart en wit.

Prijs: € 34,95