Ondertussen heb ik op mijn blog en Youtube kanaal toch al redelijk wat verteld over het innovatieve Belgische fietsmerk Cowboy. Zo maakte ik een uitgebreide videoreview van hun allereerste fiets de Cowboy 1 (71.000 views), een video van hun pop-up winkel in Antwerpen (5500 views) en recent nog een video van de Cowboy 3 (9000 views). Ondertussen ben ik ook een tevreden eigenaar van een lichtgrijze Cowboy 3.

Het was daarom ook wel leuk om ’s morgens vroeg als eerste in België de nieuwste versie van de Cowboy 4 te mogen bekijken en een testrit te maken. Deze ochtend stond social media al in rep en roer door het nieuws van het nieuwe model en kwamen tienduizenden mensen vooral kijken naar de nieuwe Cowboy 4 ST (step trough), die vooral opvalt door een comfortabelere zithouding. De Cowboy 4 ST lijkt op een traditionele damesfiets van weleer, maar kan eerder dienst doen als een echte familiefiets die door iedereen kan gebruikt worden. De extra krachtige motor heeft 50% extra vermogen en met de geïntegreerde cockpit kan je ook draadloos je smartphone opladen. Ook de leds die de status van de batterij tonen zijn ditmaal niet meer op het frame, maar midden op het stuur en dus ook zichtbaar als je smartphone toch in je broekzak zit.

Belangrijk om weten is ook dat de Cowboy 3 ook gewoon in het gamma blijft bestaan en ook goedkoper wordt. Standaard zullen er vanaf nu ook altijd spatborden bij elke fiets worden geleverd. De integratie met de smartphone cockpit van de Cowboy 4 maakt het alvast moeilijker om bijvoorbeeld het stuur te veranderen als je niet zo houdt van de sportieve rijhouding. Maar hiervoor heeft Cowboy uiteraard nu de Cowboy 4 ST ontwikkeld om een comfortabele mooie fiets aan te bieden die een fijne stadsrit kan bieden voor iedereen.

In bovenstaande livestream video (met mijn smartphone) heb ik tijdens mijn kort bezoek alvast enkele prangende vragen gesteld aan Cowboy co-founder Tanguy Goretti en kan ik jullie alvast de allereerste videobeelden (ter wereld?) tonen van de fietsen. Later deze week volgt alvast een video met beelden in betere kwaliteit.

Bestel je Cowboy 3 of 4 (ST) eenvoudig via deze link en krijg meteen €100 korting bij het bestelling van jouw nieuwe fiets: https://share.cowboy.com/r/davyva