Uit een Dell Generation Z-onderzoek blijkt dat studenten vandaag meer van technologie verwachten. Slechts 57 procent vindt dat hun opleiding hen goed voorbereidt op toekomstige jobs.

Volgens deze Dell Technologies-studie wil 80 procent van de Gen Z-jongeren werken met de allernieuwste technologie. Slechts 57 procent vindt dat hun school hen goed tot uitstekend voorbereidt op hun toekomstige carrières. Dell stelt hierdoor enkele nieuwe producten voor om studenten voor te bereiden op de arbeidsmarkt die volop in ontwikkeling is. Tegelijkertijd bieden de toestellen de flexibiliteit en keuze die scholen tegenwoordig nodig hebben.

Notebooks gebouwd om de klas ‘te overleven’

Generation Z heeft, als eerste digitale generatie zijnde, een uitgesproken mening over technologie. Meer dan 98 procent van de ondervraagden heeft technologie gebruikt als onderdeel van hun opleiding en 91 procent meent dat het type technologie dat door een toekomstige werkgever wordt aangeboden, invloed heeft op hun keuze (bij vergelijkbare vacatures). De nieuwe pc’s van Dell combineren het aantrekkelijke ontwerp en de topprestaties die studenten wensen met de duurzaamheid en betrouwbaarheid die nodig is in de leeromgeving.

Alle nieuwe notebooks zijn ontworpen volgens 15 MIL-STD-specificaties om de dagelijkse schokken, stoten en valpartijen in de onderwijsomgeving te overleven en bevatten functies als een morsbestendig, hermetisch afgesloten toetsenbord.

De toestellen zijn ook robuuster dan voorgaande modellen. De Latitude 3300 is getest op ‘schoolbestendigheid’ en heeft duizenden cycli ondergaan om de scharnieren te testen. Ook is er veelvuldig getest met een val van 10 cm op elke hoek om zo de werkelijke schade die zich tijdens de levensduur van een apparaat in de klas kan voordoen, nauwkeuriger na te bootsen. Zowel de Latitude 3300 als de nieuwe Dell Chromebook-serie (3100, 3100 2-in-1 en 3400) zijn ontworpen om een val van 30 inch (76 cm) op staal en 48 inch (122 cm) op multiplex te weerstaan.

Latitude 3300 voor het onderwijs

De Latitude 3300 for Education is vanaf vandaag beschikbaar en biedt een scherm met een hogere resolutie en een batterijduur van maximaal 16 uur en 52 minuten in een 13-inch notebook, met een ingebouwde full HD Touch-optie. De notebook heeft een aantrekkelijke donkergrijze matte afwerking en is verkrijgbaar met Intel Celeron, Pentium en tot Core i5-processors om aan de eisen van STEM-applicaties te voldoen. Het apparaat is voorzien van USB-Type C voor stroom- en gegevensoverdracht (behalve voor Celeron-configuraties) en DDR4 4GB- of 8GB geheugenopties.

Dell Chromebooks 3100, 3100 2-in-1 en 3400

De betrouwbare Dell Chromebook 3000-serie wordt vernieuwd met Intel Gemini Lake-processors en is eind maart beschikbaar. Ter ondersteuning van connectiviteit en samenwerking biedt de nieuwe 2×2 Intel-serie draadloze kaarten en USB Type-C voor opladen en gegevensoverdracht. De apparaten zijn ook eenvoudiger te beheren door IT, met een levenscycli van twee jaar en zes+ jaar aan Google Auto Updates op het moment van lancering.

  • Chromebook 3100: beschikt over 11,6-inch display met ingesloten touch- of non-touch-opties, met een 180 graden plat duurzaam scharnier waarmee leerlingen en docenten zich rond één apparaat kunnen verzamelen om samen naar het scherm te kijken.
  • Chromebook 3100 2-in-1: converteerbaar ontwerp met 11,6-inch display en Gorilla Glass NBT Touch. Dit model beschikt over een optionele world-facing-camera om de creativiteit van de student te stimuleren.
  • Chromebook 3400: beschikt over 14-inch non-touch-scherm optionele full HD.

Dell Compact USB-C oplaadwagen voorbedraad voor USB-C-laptops (CT36UC20)

Om de noodzaak van on-site bedrading uit te schakelen, wordt de Dell Compact USB-C oplaadwagen voorbedraad voor USB-C-laptops (CT36UC20). De oplaadwagen is beschikbaar in maart en wordt geleverd met vooraf geïnstalleerde USB-C-stroomadapters in de wagen, wat IT waardevolle tijd bespaart. De kracht van de wagen wordt geleverd door Ergotron’s gepatenteerde PowerShuttle-laadbeheersysteem dat tot 36 apparaten efficiënt oplaadt via een 12A-stopcontact en 40 procent sneller is dan standaard round-robin-systemen.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe Latitude 3300 voor het onderwijs is vanaf vandaag verkrijgbaar. Meer informatie hierover op Dell.com. De Dell Compact USB-C oplaadwagen, die vooraf is bedraad voor USB-C-laptops (CT36UC20), is vanaf maart beschikbaar. De Dell Chromebook 3000-serie is vanaf eind maart beschikbaar en de Dell 75 4K Interactive Touch Monitor (C7520QT) zal later dit voorjaar beschikbaar zijn voor een adviesprijs van €4999,-.