De volgende generatie van de Google Assistent, die we momenteel kunnen vinden op onze smartphones, Google Home luidsprekers en binnenkort ook op Chromebooks, maakt waarschijnlijk het typen met je vingers op je toestel overbodig.

Tenminste dat denkt Sundar Pichai, CEO van Google, zelf en dat hebben ze ook gedemonstreerd op hun laatste Google IO 2019-event deze week. Tijdens bovenstaande video zien we een demonstratie van deze volgende generatie van Google Assistent. De vrouw die demonstreert, bedient haar telefoon volledig met de stem. Ze opent op minder dan een minuut verschillende apps, vraagt om een taxi en neemt met haar stem een selfie. Daarna stuurt ze berichten met haar stem en verstuurt zelfs foto’s door. Ze kan zelfs multitasken tussen verschillende apps. Een mail dicteren met je stem op je telefoon is alvast een stuk sneller dan deze zelf typen. Best indrukwekkend en stel je maar eens voor dat we binnenkort allemaal onze telefoon of computer met onze stem bedienen.

Persoonlijk denk ik niet dat we met zijn allen zo onze toestellen gaan bedienen op publieke plaatsen zoals de bus of trein (dat hoop ik toch niet), maar vooral mensen en leerlingen in de klas met een motorische beperking of dyslexie zullen deze evolutie zeker positief vinden.