Veel scholen kijken uit om de overstap te maken naar Chromebooks op school. Chromebooks zijn vaak goedkoper in aankoop en eenvoudig in beheer voor de ICT-coördinator. Maar dat betekent vaak wel een stap in het onbekende en dat heeft Google ondertussen ook wel door. Leren werken met een nieuw toestel dat een onbekend besturingssysteem bevat, is niet voor iedereen even eenvoudig. Met de Chromebook simulator wil Google deze vrees al een beetje weg nemen. Deze simulator neemt je stap voor stap mee en leert je online alles over hoe een Chromebook werkt. Een ideale tool ook om de leerkrachten en leerlingen in je school op voorhand al vertrouwd te maken met een mogelijke vernieuwing en overstap naar Chromebooks.

chromebook simulator screenshot

De Chromebook Simulator is ontworpen voor iedereen die voor het eerst een Chromebook overweegt. Het is een ideale manier gewend te worden een nieuw besturingssysteem zoals Chrome OS. Stap voor stap leer je via online lessen om te werken met Chrome OS. Dit kan je trouwens leren vanuit je oude vertrouwde Windows computer.

De Chromebook simulator behandelt onderwerpen zoals het inloggen als gast, het updaten van Chrome OS en natuurlijk het installeren van apps.

Het enige dat je nodig hebt is een actieve interneverbinding en een computer. Je kan de Chromebook simulator vinden via deze link.