Chrome OS, het besturingssysteem van Google Chromebooks, krijgt binnenkort een design update. Blijkbaar heeft een Reddit gebruiker echter al een update gevonden, die wanneer hij deze inschakelde, het systeemvak en de notificaties omvormde tot één menu.

De mosterd halen ze hier misschien wel van concurrent Microsoft, want als je in Windows 10 het Action Center opent dan komt er ook een zijbalk aan de rand van je scherm met gelijkaardige settings en meldingen.

Als je nu reeds dit nieuwe menu in Chrome OS wilt inschakelen, moet je navigeren naar chrome://flags/#enable-system-tray-unified . De implementatie is nu te vinden op het Chrome OS Canary kanaal. Voordat de wijzigingen worden vrijgegeven aan het stabiele kanaal voor openbaar gebruik, moet deze eerst door de dev- en bètakanalen gaan.

Met het nieuwe meldingenmenu zie je de recente meldingen boven de systeeminstellingen in plaats van dat het enkel recente meldingen weergeeft wanneer je op het belpictogram rechts onderaan op je scherm klikt. Nu zie je de recente meldingen boven handige systeeminstellingen, zoals de schuifregelaars voor helderheid, volume en schakelaars voor Wi-Fi, Bluetooth en Niet storen.

Geruchten

Er gaan ook speculaties de ronde dat Google mogelijk werkt aan de mogelijkheid om een ​​secundair besturingssysteem op zijn Pixelbook-hardware te dual-booten. Als dit waar is, kan Google mogelijk Windows op zijn hardware laten uitvoeren of kan het gebruikers het onuitgegeven Fuchsia-besturingssysteem testen zonder dat besturingssysteem boven Chrome te hoeven installeren. Sommigen speculeren dat Fuchsia in de toekomst mogelijk Android en Chrome zou kunnen vervangen.