Vorige week had ik al een bericht gepost over de komst van Instant Tethering naar Chromebooks, maar vandaag is er meer informatie bekend. Google introduceerde Instant Tethering in 2017 om Chrome OS-apparaten automatisch de mobiele verbinding van een Android-telefoon te laten delen. Oorspronkelijk beperkt tot Google-apparaten, is deze nu beschikbaar op 15 extra Chromebooks en 31 Android-telefoons.

Instant Tethering maakt nu deel uit van het initiatief “Better Together” dat is geïntroduceerd met Chrome OS 71, en dat de ervaring van het bezitten van een Chromebook en Android-telefoon wil verbeteren. Na de koppeling kan uw Chromebook worden ontgrendeld door dat mobiele apparaat wanneer het in de buurt is of berichten verzenden en ontvangen via internet.

Automatisering

Een andere belangrijke functie is het automatiseren van het meerstapsproces van het delen van de internetverbinding van uw telefoon met een Chromebook. Gebruikers hoeven niet langer handmatig een wifi-hotspot te maken en in te schakelen en vervolgens die netwerkreferenties in te voeren.

Wanneer uw Chromebook detecteert dat deze geen wifi-toegangspunt heeft, geeft deze een melding dat een gegevensverbinding beschikbaar is via uw mobiele apparaat. Instant Tethering is ingeschakeld zodra u op de knop ‘Verbinden’ in die melding klikt.

De netwerksterkte en de levensduur van de batterij van de telefoon worden weergegeven in de Chrome OS-instellingen, zodat gebruikers dit niet handmatig hoeven te controleren. Ondertussen wordt Instant Tethering na 10 minuten geen activiteit op uw Chromebook automatisch losgekoppeld van uw laptop en wordt het telefoonnetwerk uitgeschakeld om gegevens en stroom te besparen.

Onderstaande Chromebooks krijgen de update voor onmiddelijke connectie met een selectie smartphones. Chrome OS 71 of hoger is wel vereist.

Acer Chromebook 13HP Chromebook 11 G5
Acer Chromebook 14HP Chromebook x2
Acer Chromebook 15HP Chromebook x360 14
Acer Chromebook R11Lenovo Yoga Chromebook C630
Acer Chromebook Spin 13Samsung Chromebook 3
ASUS Chromebook C423Samsung Chromebook Plus V2
ASUS Chromebook Flip C302Samsung Chromebook Plus V2 LTE
Dell Inspiron Chromebook 14

Onderstaande smartphone types krijgen momenteel de mogelijkheid om meteen te verbinden met bovenstaande selectie van Chromebooks.

HTC U11Motorola Moto Z
HTC U11+Motorola Moto Z2 Force
HTC U12+Motorola Z3
Huawei Mate 10OnePlus 5
Huawei Mate 10 ProOnePlus 5T
Huawei Mate 20OnePlus 6
Huawei Mate 20 ProOnePlus 6T
Huawei Mate 20 XSamsung Galaxy S7
LG G7 ThinQSamsung Galaxy S7 Active
LG V30Samsung Galaxy S7 Edge
LG V30+Samsung Galaxy Note 8
LG V30S ThinQSamsung Galaxy S8
LG V30S+ ThinQSamsung Galaxy S8+
LG V35 ThinQSamsung Galaxy Note 9
LG V40 ThinQSamsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9+