Apple heeft vandaag iPhone XR aangekondigd, waarbij technologieën van iPhone XS zijn geïntegreerd in een design van glas en aluminium dat één en al scherm is. Het device met 6,1-inch Liquid Retina-display, is verkrijgbaar in zes uitvoeringen. iPhone XR is voorzien van de krachtige A12 Bionic-chip met de nieuwste Neural Engine, het TrueDepth-camerasysteem, Face ID en een camerasysteem waarbij met één cameralens dramatische portretten kunnen worden gemaakt. iPhone XR is vanaf vrijdag 19 oktober te bestellen en is vanaf vrijdag 26 oktober bij Apple Stores verkrijgbaar.

Nieuw design.

iPhone Xr heeft een nieuw design en is één en al scherm. De voorkant, die is gemaakt van het sterkste glas ooit op een smartphone, heeft een elegante, geanodiseerde rand van duurzaam aluminium van ruimtevaartkwaliteit uit de 7000-serie, terwijl de glazen achterkant draadloos opladen ondersteunt.

iPhone XR is verkrijgbaar in zes nieuwe uitvoeringen: wit, zwart, blauw, geel, koraal en rood. Het gebruik van zeven kleurlagen geeft de glazen achterkant prachtige genuanceerde tinten. De aluminium rand en rand van de camera zijn uitgevoerd in dezelfde kleur, voor een hoogwaardige afwerking. Dit nieuwe design is spat- en waterbestendig volgens de IP67-norm, voor bescherming tegen alledaagse ongelukjes met bijvoorbeeld koffie, thee en frisdrank.

Meest geavanceerde lcd op een smartphone

Het 6,1-inch Liquid Retina-display, dat het device één en al scherm maakt, biedt volgens Apple natuurgetrouwe kleuren, terwijl de brede kleurweergave en True Tone voor een natuurlijker beeld zorgen. Met uiterste precisie gesneden glas, geavanceerde pixelmaskering en anti-aliasing op subpixelniveau zorgen dat het display nauwkeurig de rondingen van het device volgt, en dankzij het nieuwe design voor de achtergrondverlichting loopt het display tot in de hoeken door.

iPhone Xr ondersteunt snelle, vloeiende iPhone-bewegingen zoals tikken om het device te activeren, omhoog swipen om naar het beginscherm te gaan, omlaag swipen om meldingen en het Bedieningspaneel te tonen en de nieuwe haptische Touch-feature waarbij de gebruiker op het beginscherm kan drukken om in één keer de camera of zaklamp te activeren.

A12 Bionic-chip en nieuwste Neural Engine

De door Apple ontworpen A12 Bionic-chip, de slimste en krachtigste chip van alle smartphones, is de eerste 7-nanometer chip ooit in een smartphone. Deze chip combineert baanbrekende prestaties met een energiebesparend design. A12 Bionic heeft een Fusion-architectuur met zes cores, met twee prestatie-cores die tot 15 procent sneller zijn, vier efficiency-cores die tot 50 procent efficiënter zijn, een GPU met vier cores die tot 50 procent sneller is, een krachtige, door Apple ontworpen Image Signal Processor (ISP), videocodering en meer. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor games, fotografie, videobewerking en veeleisende grafische apps, terwijl de batterij nog altijd lang meegaat. Zelfs met al deze kracht is de gebruiksduur van iPhone XR tot anderhalf uur langer dan die van iPhone 8 Plus.

De nieuwste Neural Engine is ontwikkeld voor geavanceerde Machine Learning bij allerlei toepassingen, van fotografie tot augmented reality. Dankzij het nieuwe design met acht cores kunnen tot 5 biljoen bewerkingen per seconde worden uitgevoerd, tegenover 600 miljard taken met de A11 Bionic-chip. Dit biedt allerlei nieuwe mogelijkheden, zoals een snellere detectie van vlakken in ARKit en nieuwe features voor Machine Learning in realtime. De Neural Engine ondersteunt voor het eerst Core ML, zodat ontwikkelaars apps kunnen maken die profiteren van deze uiterst efficiënte Machine Learning-engine. Core ML werkt via de Neural Engine van de A12 Bionic-chip tot negen keer sneller dan op de A11 Bionic-chip, met tot een tiende van het energieverbruik.

iphone-xr

Face ID

Face ID, het veiligste systeem voor gezichtsverificatie ooit op een smartphone
Face ID werkt sneller op iPhone Xr, dankzij software-optimalisatie en een snellere Secure Enclave. De TrueDepth-camera gebruikt uiterst nauwkeurige technologie voor dieptebepaling, die de mogelijkheden en veiligheid van tweedimensionale gezichtsscanners ver overtreft. Zo kunnen gebruikers iPhone ontgrendelen, Apple Pay gebruiken, toegang krijgen tot beveiligde apps en allerlei andere features gebruiken door alleen even naar hun device te kijken.

Geavanceerde groothoekcamera met één lens

Phone XR heeft een 12-megapixel groothoeklens met diafragma van f/1.8. De geheel vernieuwde sensor zorgt voor snellere autofocus, terwijl de verbeterde pixeltechnologie de nauwkeurigheid van het beeld en de foto- en videoperformance bij weinig licht optimaliseert. Verbeteringen van de ISP, Neural Engine en software-algoritmen zorgen voor portretfoto’s met een schitterend bokeh-effect. Slimme HDR verbetert de lichtere elementen en schaduwdetails op foto’s.

Dankzij de nieuwe Diepteregeling kunnen gebruikers de velddiepte aanpassen, zowel bij de voorvertoning in real time als achteraf. Dit zorgt voor schitterende portretten met een prachtig bokeh-effect. Selfies worden mooier dan ooit, dankzij de geavanceerde Portretmodus van de TrueDepth-camera aan de voorkant, en Portretbelichting zorgt voor fraaie fotostudio-effecten.

Draadloze technologieën

iPhone Xr gebruikt LTE Advanced voor hoge downloadsnelheden.4 Ook is nu dual-sim5 beschikbaar, door middel van een nanosim en digitale eSim.

Uitgerust met iOS 12

iPhone XR wordt geleverd met iOS 12, het meest geavanceerde mobiele besturingssysteem ter wereld. iOS 12 verandert door middel van augmented reality de kijk van iOS-gebruikers op hun omgeving, helpt mensen om foto’s opnieuw te ontdekken en te delen en maakt communiceren expressiever en leuker, dankzij nieuwe Animoji en Memoji. Schermtijd helpt gebruikers begrijpen en bepalen hoeveel tijd ze besteden aan hun iOS-devices, via Opdrachten voor Siri krijgen alle apps toegang tot Siri en nieuwe privacyfeatures helpen voorkomen dat gebruikers op het internet worden gevolgd.

Prijzen en verkrijgbaarheid

iPhone Xr is verkrijgbaar in 64-GB, 128-GB en 256-GB modellen in het wit, zwart, blauw, geel, koraal en rood vanaf €859 op apple.com en in de Apple Store, en is bovendien verkrijgbaar via erkende Apple resellers en een beperkt aantal netwerkaanbieders (prijzen kunnen verschillen). Klanten kunnen iPhone Xr vanaf vrijdag 19 oktober bestellen.