Bucket list

Onlangs deed ik voor het eerst mee aan een obstakel loop, de Titan Run. Een item op mijn bucket list die ik al lang wilde afvinken. Eens goed afzien door 12 kilometer te joggen doorheen de natuur, springen en klauteren in de rivier de Nete, en heel veel modder en slijk. Tussendoor nog even over en onder enkele tientallen obstakels kruipen en we hebben alvast een serieuze uitdaging.

Ik schreef me een tweetal maanden geleden in en nam een normale voorbereiding door af en toe een vijftal kilometer te joggen en regelmatig ook eens een rit van 2-3 uur met de koersfiets om de basis conditie verbetert te krijgen. Het bleek net voldoende te zijn om de zware tocht van 12 kilometer uit te lopen, maar wel op een heel rustig tempo. Ik deed er dan ook langer dan 2 uur over, waarbij er anderen het soms op de helft van de tijd kunnen. Een ambitie, maar momenteel ben ik al zeer blij om het moeilijke traject van een obstakel loop zonder blessures en zonder veel wandelen uit te lopen.

De organisatie

De Titan Run is qua organisatie een vrij jonge obstakel loop, maar doet wel zijn best. De obstakels zijn leuk en uitdagend, maar de bevoorrading kon wel beter. Ook de douches achteraf waren maar pover. Slechts drie tuinslangen voor tientallen lopers die tegelijk willen gaan douchen na een aankomst is niet zo handig.

Elke deelnemer kreeg ook een cool shirt!

Elke deelnemer kreeg ook een cool shirt!