Acer heeft vandaag tijdens de BETT 2017 in Londen de beschikbaarheid aangekondigd van de nieuwste convertible laptop voor de educatieve markt: de Acer TravelMate Spin B1 (B118). De BETT is van 25 t/m 28 januari. Deze 11,6 inch convertible laptop met Windows 10 Pro heeft precies de juiste afmetingen voor goede mobiliteit, is voorzien van vier gebruiksmodi en is door het robuuste design geschikt voor dagelijks gebruik in de klas. Daarnaast zorgt de lange batterijduur ervoor dat scholieren minimaal een hele dag ongestoord op de laptop kunnen werken.

Stevig gebouwd en bestand tegen stoten, vallen en morsen

De TravelMate Spin B1 is ontworpen met het oog op duurzaamheid om een maximale gebruikstijd te verzekeren en onderhoud te minimaliseren. Zo heeft de TravelMate Spin B1 een schokabsorberend rubberen midden frame dat bestand is tegen de ruige omgang in de klas, terwijl een drukbestendig scherm met verbeterde sterkte een frontale botsing van 60 kgf aankan. Het notebook heeft tevens een morsbestendig toetsenbord dat bescherming biedt tegen het morsen van maximaal 330 ml gemorste vloeistof. Het afvoersysteem onder het toetsenbord en touchpad voert vloeistoffen af via de onderkant van de behuizing, zodat het niet bij interne onderdelen komt. Het notebook is daarnaast voorzien van een Kensington slot waarmee het stevig kan worden vastgezet.

TravelMate Spin

Lange batterijduur en krachtige prestaties

De batterijduur van de TravelMate Spin B1 is maximaal 13 uur, zodat scholieren ononderbroken kunnen leren, binnen en buiten de klas, met tevens genoeg batterij voor het maken van hun huiswerk. Met de Intel Pentium processoren en Intel HD-graphics levert de TravelMate Spin B1 krachtige prestaties voor dagelijks gebruik. Een Chiclet toetsenbord biedt uitstekende feedback voor nauwkeurig touch-typen en het Precision Touchpad zorgt voor een comfortabele en responsieve navigatie met ondersteuning van Windows 10 gebaren.

Windows Ink en Acer TeachSmart

De stylus biedt ondersteuning voor Windows Ink, zodat scholieren intuïtief notities kunnen maken, Micosoft Word documenten kunnen bewerken, met apps kunnen werken en kunnen tekenen. Scholieren hebben vanaf het vergrendelde scherm direct en eenvoudig toegang tot Microsoft OneNote met een simpele tik met de stylus. Bovendien zijn interacties tussen de scholieren en leraren meer intuïtief door de Acer TeachSmart software. De interface van deze software werkt samen met de ingebouwde gekleurde LED-lichten op de cover van elk notebook om eenvoudig met de leraar te communiceren, lesmateriaal te ontvangen, overhoringen te maken en zelfs om een sanitaire pauze te vragen.

Scholieren blijven verbonden

Dankzij de dual-band 2×2 MIMO 802.11ac Wi-Fi kunnen scholieren in verbinding blijven met het netwerk van hun school. Via Bluetooth 4.0, twee USB 3.0 poorten, een USB 2.0 poort en een HDMI-poort kan randapparatuur worden aangesloten. Scholieren kunnen hun oortelefoons aansluiten op de 3,5 mm koptelefoonaansluiting en bestanden kunnen worden gedeeld via de ingebouwde SD-kaartlezer.

Acer TravelMate Spin B118