Acer lanceert een nieuw assortiment 12 inch-Chromebooks voor de educatieve markt op de BETT-beurs: de Acer Chromebook Spin 512 en Chromebook 512. De nieuwe Chromebooks zijn voorzien van schermen met een 3:2 beeldverhouding.

Dankzij de 360 graden-scharnieren van de convertible Chromebook Spin 512 (R851TN) kunnen leerlingen het antimicrobiële scherm van Corning Gorilla-glas in vier verschillende standen gebruiken: de laptopstand, tablet-, weergave- en tentstand. De meegeleverde EMR-pen is geschikt om notities te maken en te tekenen en kan eenvoudig worden opgeborgen in de uitsparing van het apparaat. De Acer Chromebook 512 (C851/C851T) heeft een traditioneel laptopontwerp met en zonder touchopties.

Productiviteitsbevorderende prestaties

De schermen van de nieuwe Acer Chromebooks hebben een 3:2 beeldverhouding en bieden daarmee een 18% groter verticaal beeld dan een even breed scherm van 16:9. Dit komt de productiviteit ten goede. Hierdoor kunnen leerlingen meer informatie, kaarten, foto’s en schoolwerk tegelijk bekijken. De 12 inch HD+ schermen hebben een resolutie van 1366 x 912 en zijn voorzien van IPS-technologie.

De Chromebooks van Acer starten snel op, bieden solide prestaties, de hele dag door dankzij een 8e generatie Intel Pentium Silver processor N5000 of een Intel Celeron quad-core processor N4100. De Chromebook 512 biedt ook een Intel Celeron dual-core processor N4000.

De Chromebook 512 kan in 180 graden volledig worden geopend en plat worden neergelegd op een tafel om samen met andere leerlingen te delen tijdens de les of voor schoolprojecten. Het scherm is verkrijgbaar met en zonder touchopties. Bovendien is de Chromebook 512 voorzien van mechanisch bevestigde toetsen die moeilijk te verwijderen zijn, maar tegelijkertijd eenvoudig te vervangen. Daarom zijn ze geschikt voor een gezamenlijke klaslokaalomgeving.

De Chromebook Spin 512 is voorzien van een optionele 8MP, voorwaarts gerichte camera aan de buitenkant. De Chromebook 512 heeft een optionele 5MP, waarmee leerlingen hoogwaardige beelden en video’s vast kunnen leggen voor schoolprojecten. Leerlingen kunnen ook contact leggen met anderen tijdens videochats en Google Hangouts via de Acer HD-webcam boven het scherm.

Duurzaamheid van militaire kwaliteit

De nieuwe Chromebook Spin 512 en Chromebook 512 voldoen aan de strenge Amerikaanse militaire norm MIL-STD 810G. Dit betekent dat ze zijn voorzien van een stevig ontwerp en schokabsorberende bumper die bestand is tegen vallen van hoogtes tot 122 cm met een neerwaartse kracht van maximaal 60 kg. Bovendien zijn de nieuwe Chromebooks van Acer geschikt voor jongere kinderen, omdat ze gecertificeerd zijn en voldoen aan de twee belangrijkste speelgoedveiligheidsnormen: de ASTM F963-16 en UL/IED 60950-1.

Het toetsenbord is morsbestendig en is voorzien van een gootsysteem waarmee tot 330 ml gemorst water kan weglopen via de onderkant van de behuizing. Bovendien kan het toetsenbord gemakkelijk worden onderhouden door lokale IT-afdelingen en de touchscreens zijn vochtbestendig.

Het touchscreen van de Acer Chromebook Spin 512 is bedekt met antimicrobieel Corning Gorilla-glas. Dit is zowel kras- als bacteriebestendig en dus uitermate geschikt voor leerlingen die het apparaat delen of in verschillende omgevingen gebruiken.

Connectiviteit en draagbaarheid

Leerlingen beschikken over een internetverbinding met Intel Gigabit wifi 2×2 802.11ac MU-MIMO (Multi-User Multiple-Input en Multiple-Output). MU-MIMO is een standaard dat sneller draadloos internet levert en meer draadloze apparaten tegelijk aan kan.

Randapparaten kunnen worden verbonden via Bluetooth 5.0 of de twee USB 3.1 type-C Gen 1-poorten die kunnen worden gebruikt om het Chromebook of andere producten op te laden, gegevens snel over te zetten (tot 5Gbps) of een HD-beeldscherm aan te sluiten. De Chromebooks zijn bovendien voorzien van twee USB 3.0-poorten.

Te gebruiken in vier verschillende standen om overal te studeren

De Chromebook Spin 512 is voorzien van 360 graden-scharnieren waardoor het touchscreen kan worden gebruikt in de tabletstand voor het lezen van digitale studieboeken, de laptopstand om gebruik te maken van het toetsenbord, de weergavestand om dichter bij het scherm te komen en de tentstand voor het bekijken van video’s en presentaties.

De Chromebook Spin 512 wordt geleverd met een EMR-pen waarmee leerlingen eenvoudig notities kunnen maken, projecten kunnen aanmaken, ideeën kunnen vastleggen en apps en websites gemakkelijk kunnen openen. De pen kan veilig worden opgeborgen in de handige uitsparing.

Lange batterijduur tot 12 uur

De Chromebook Spin 512 en Chromebook 512 van Acer bieden een lange batterijduur tot 12 uur. Genoeg om een aantal dagen te gebruiken in de klas of voor dag en nacht ondersteuning aan studenten in 1:1 programma’s.

Eenvoudig te implementeren, beheren en beveiligen

IT-beheerders kunnen dankzij web gebaseerd beheer gemakkelijk updates maken, apps configureren en extensies en beleid inzetten. Dit maakt de nieuwe Chromebooks eenvoudig te implementeren en beheren. Dankzij de Kensington-sloten kunnen ze worden bevestigd aan draadloze stations of labs.

De veiligheid van leerlingen blijft gegarandeerd, want Chrome OS wordt automatisch geüpdatet en biedt bescherming tegen de steeds veranderende online dreigingen, zoals virussen en malware. Ouders kunnen de Family Link-app installeren op Chromebooks, om digitale regels te stellen voor het internetgebruik van hun kinderen. Ouders kunnen tijdslimieten instellen voor de schermtijd, de lijst van websites en apps beheren die hun kinderen kunnen gebruiken en zelfs hun Google account beheren en accounts op afstand vergrendelen.

De Chrome-apparaten van Acer ondersteunen aanmelding van meerdere gebruikers. Studenten en leerlingen kunnen zich dus gewoon bij hun eigen account aanmelden om een project veilig te stellen. Ook Gmail en andere informatie blijft veilig, zelfs als de Chromebook wordt gestolen of kwijtraakt. Opslag op Google Drive beschermt bestanden, documenten en foto’s veilig in de cloud, en zorgt ervoor dat de meest recente versie altijd beschikbaar is.

Bij de introductie zullen de nieuwe Chromebooks Google Play volledig ondersteunen waarmee gebruikers toegang krijgen tot miljoenen Android en Chrome apps voor meer informatie, onderzoek, plezier en meer.

Acer is aanwezig op de BETT-beurs van 23 t/m 26 januari op stand B100 in Hal N1-19 waar de nieuwe Acer Chromebook 512 en Spin 512 zullen worden getoond.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Acer Chromebook Spin 512 (R851TN) en Acer Chromebook 512 (C851/C851T) zullen vanaf Q3 2019 verkrijgbaar zijn voor educatieve en zakelijke klanten in de Benelux. Ze zijn beschikbaar met 32 of 64 eMMC en 4 of 8GB RAM. Prijzen zijn nog niet bekend.