Vandaag viel een persbericht van Acer Educatie in mijn mailbox. Acer lanceert namelijk een nieuw programma om scholen en instellingen te ondersteunen bij het implementeren van nieuw modern onderwijs en leeromgevingen. 15 Innovatieve scholen van Acer uit heel Europa zijn al geselecteerd en zijn nu onderdeel van een gemeenschap die zich bezighoudt met digitale transformatie.

Acer kondigde de introductie van een “innovatief schoolprogramma” aan om scholen te selecteren en ondersteunen die de Acer-technologie hebben omarmd. Met het Acer Innovative School-programma kunnen leerkrachten deel uitmaken van een gericht sociaal netwerk om best practices te delen, leren en steun te krijgen van leeftijdsgenoten,  die betrokken zijn bij #AcerforEducation.

Het platform biedt ook toegang tot expertviews over toekomstige onderwijstrends en maakt het mogelijk voor leerkrachten om contacten te leggen met collega’s uit verschillende landen en in aanmerking te komen voor aanstaande Exchange
Studentenprogramma’s. Ten slotte komen scholen ook in aanmerking voor het ontvangen van demotoestellen voor testen en pilootactiviteiten.

“Ons doel is om scholen en instellingen op hun reis te blijven ondersteunen door een 360-
graad ecosysteem. In feite brengt Acer for Education hardware, software en innovatief samen technologieën en de beste service- en partnernetwerken om te voldoen aan de vereisten van de scholen van morgen “, zegt Massimiliano Rossi, vice-president van Acer EMEA Product Business Eenheid.

De allereerste 15 Acer Innovative-scholen uit 10 verschillende landen zijn al geselecteerd
en uitgenodigd om lid te worden van de 1e Teacher Advisory Council, met meer in de komende maanden.

Hoe je als school in aanmerking komt of hoe je je school kan aanmelden voor dit programma is mij echter nog niet duidelijk. Zodra ik dit weet, editeer ik dit artikel.