Het is twee jaar geleden sinds we voor het laatst een nieuwe Chromebase-versie zagen. Deze all-in-one computers met het Chrome OS zijn echter zeer interessant en ook vrij gunstig geprijsd. Daarom ook dat Acer ze ook verder wil focussen op o.a. de educatie markt, maar ook de zakelijke markt.

Acer Chromebase for meetings 24V2

De eerste nieuwe is de Acer Chromebase for meetings 24V2, speciaal ontworpen voor gebruik met Hangouts Meet. Het beschikt over een 24-inch touchscreen-display, een 8e generatie Intel Core i7-8550U, 4 GB RAM en 32 GB SSD-opslag. De Acer Chromebase for Meetings 24V2 zal ergens deze zomer voor ongeveer $999 worden gelanceerd.

Acer Chromebase for Meetings 24V2

Acer Chromebase 24I2

Waar de Chromebase for Meetings 24V2, zoals de naam al aangeeft, de nadruk legt op videoconferenties, is de Chromebase 24I2 een apparaat voor meer algemene doeleinden. De Acer Chromebase 24I2 is gebouwd op hetzelfde platform en biedt een optioneel aanraakscherm, maximaal 8 GB RAM en 128 GB SSD-opslag. Startvenster en prijsgegevens moeten nog worden vrijgegeven voor dit model.

Beide Chromebases beschikken over een Ethernet-poort, een SD-kaartsleuf, een USB-C-poort, vier USB 3.1-poorten en een HDMI-poort, om een ​​extra beeldscherm of een projector (in de klas) aan te sluiten.