Acer heeft gisteren reeds een nieuwe robuuste Windows convertible laptop voor het onderwijs aangekondigd, maar vandaag hebben ze opnieuw op de BETT 2017 in Londen een nieuwe Acer Chromebook Spin 11 (R751T) aangekondigd. Bovenop de nieuwe 11″ educatie Chromebook, die ook al was aangekondigd op de CES beurs in Las Vegas. Deze robuuste convertible Chromebook is speciaal ontworpen voor gebruik in de klas en wordt geleverd inclusief een stylus op basis van de Wacom EMR (Electro-Magnetic Resonance) technologie. De Chromebook is veelzijdig in gebruik door de vier verschillende gebruiksmodi die ideaal zijn voor de moderne leeromgeving. De Chromebook Spin 11 (R751T) biedt aanvullende mogelijkheden dankzij de standaard ondersteuning voor Android apps via de Google Play Store.

Acer blijft investeren in onderzoek en ontwikkeling om producten en oplossingen te creëren voor de behoeften van de moderne educatie

“Scholieren en leraren zijn tegenwoordig meer dan ooit aangewezen op de kracht van technologie om de resultaten van het leerproces te verbeteren. Acer blijft investeren in onderzoek en ontwikkeling om producten en oplossingen te creëren voor de behoeften van de moderne educatie”, aldus James Lin, algemeen directeur, Commercial & Detachable Notebooks, IT Products Business bij Acer. “Met onze nieuwe Chromebook Spin 11 krijgen scholieren een ruggedized en eenvoudig te gebruiken apparaat om te leren, terwijl de schoolbeheerder een kostenefficiënt notebook pakket voor de school krijgt. Op deze manier wordt zowel de scholier als de schoolbeheerder geholpen om optimaal gebruik te maken van hetgeen dat moderne technologie te bieden heeft.”

Bruikbaarheid in de klas

De Chromebook Spin 11 (R751T) is uitgerust met een aantal eigenschappen die zijn ontworpen om lessen en schoolactiviteiten te ondersteunen in plaats van te beperken.

Met de Wacom EMR stylus kunnen scholieren gebruikmaken van een ervaring die overeenkomt met het gebruik van pen en papier. Met de stylus in de hand kunnen scholieren op een comfortabele en gecontroleerde manier digitaal tekenen, schetsen, notities maken, ideeën verzamelen en nog veel meer, terwijl het scherm schoon blijft. Scholen zullen waarderen dat de EMR stylussen geen batterijen bevatten en bestand zijn tegen vallen, waardoor de totale gebruikskosten zullen afnemen.

Bovendien is het touchscreen van de Chromebook Spin 11 (R751T) beschermd door Antimicrobial Corning Gorilla Glass, waarbij de antimicrobial eigenschappen mogelijk worden gemaakt door ingebed ionisch zilver.

Een van de meest indrukwekkende eigenschappen van de nieuwe Chromebook is het 360° dual-torque scharnier, waarmee de gebruiker kan genieten van een trillingvrije en geoptimaliseerde aanraakervaring in elke modus. De gebruiksmodi zijn als volgt:

Tentmodus

Ideaal voor omgevingen waar de ruimte beperkt is (zoals inklapbare tafels in de bus of kleine bureaus in de klas). Deze modus is handig voor het weergeven van videocontent en biedt een stevige basis voor touchscreen interacties met apps en webpagina’s.

Tabletmodus

De meest geschikte modus voor mobiel gebruik. De dunne body vouwt over zichzelf heen en vormt zo een lichte en eenvoudig vast te houden unit – perfect om door te geven tijdens groepsactiviteiten, excursies en buitenlessen. Deze modus is ook perfect voor kunst- en designprojecten met de Wacom stylus. Een tweede Acer HD wide view webcam boven het toetsenbord biedt de gebruiker de mogelijkheid om foto’s en video’s te maken op dezelfde manier als met een tablet.

Weergavemodus

Ideaal voor de weergave van interactieve instructievideo’s tijdens de les waarbij praktische toepassing vereist is – zoals recepten uit een kookboek in een huishoudles – of voor apps waarbij weinig interactie met het touchscreen nodig is.

Laptopmodus

Traditionele laptopmodus voor typen en interactie met apps via een volledig toetsenbord.

Chromebook Spin 11

Duurzaamheid van militaire kwaliteit

De Acer Chromebook Spin 11 is speciaal ontworpen met oog op ruige behandeling in de klas. Door het ontwerp op basis van de strenge U.S. MIL-STD 810G militaire norm is de Chromebook Spin 11 robuust en bestand tegen dagelijks gebruik en druk. De Chromebook kan er bijvoorbeeld tegen als deze van een tafel valt of wanneer er met een schooltas wordt gegooid. Dankzij de versterkte structuur van het chassis en de rubberen bumper rondom het toetsenbord is de Chromebook Spin 11 bestand tegen vallen van hoogten van maximaal 122 cm. Het ontwerp bevat tevens een uniek afvoersysteem waarmee maximaal 330 ml gemorste vloeistof kan worden opgevangen en veilig uit de buurt van belangrijke onderdelen kan worden gehouden. Als extra bescherming tegen schade is het toetsenbord voorzien van verzonken toetsen waarmee wordt voorkomen dat scholieren de toetsen verwijderen, verwisselen of het toetsenbord op een andere manier beschadigen.

Krachtig vanbinnen en vanbuiten

Al het bovenstaande wordt mogelijk gemaakt door de keuze van de juiste, robuuste componenten en eigenschappen. Deze componenten en eigenschappen maken de Chromebook perfect voor schoolbeheerders die voor de scholieren een duurzame en veilige laptop zoeken die eenvoudig te gebruiken is en te beheren is op zowel individueel als groepsniveau.

De Chromebook maakt gebruik van het Chrome besturingssysteem. Bovendien is de Chromebook voorzien van een 11.6 inch HD IPS beeldscherm met een accurate aanraakgevoeligheid en een Intel® Celeron quad-core processor N3450 of een Intel Celeron dual-core processor N3350, afhankelijk van het model. Er is 4 GB/8 GB LPDDR4 werkgeheugen aanwezig en 32 GB/64 GB opslag op basis van eMMC flashgeheugen.

Draadloze verbinding werkt via 2X2 MIMO 802.11ac Wi-Fi en Bluetooth 4.2, terwijl bekabelde verbinding beschikbaar is via 2 USB type-C poorten (USB 3.1 Gen 1 – tot datatransfer van 5 Gbps, DisplayPort via USB-C en USB-opladen), twee type-A USB 3.0 poorten en een MicroSD kaartlezer.

De Chromebook Spin 11 (R751T) weegt 1,4 kg en is 296 (W) x 206 (D) x 20.5 (H) mm. Bovendien heeft de Chromebook een batterijduur van maximaal 10 uur.