Op de IFA technologie beurs in Berlijn heeft Acer vandaag nieuwe Acer laserprojectoren in de PL en SL series aangekondigd, de Acer PL6610 (WUXGA), PL6510 (1080p), SL6610 (WUXGA) en SL6510 (1080p), allemaal met laserlichtbron.

De SL serie maakt projectie op korte afstand mogelijk in kleine ruimten, zoals klaslokalen; de PL serie is bedoeld voor klanten die minder op de ruimte hoeven te letten. Deze projectoren zijn ontwikkeld voor klanten die op zoek zijn naar een betrouwbare projectieoplossing met weinig onderhoud. Deze zijn geoptimaliseerd voor grote locaties en veeleisende commerciële en educatieve toepassingen.

Voordelen?

Led- en laserprojectoren zijn moderne versies van de oude projector met lamp. Het onderhoud is vaak goedkoper en minder arbeidsintensief op langere termijn, doordat het toestel minder energie verbruikt en ook geen dure vervangingslampen nodig heeft. De Led- en laserprojectoren starten ook veel sneller op, worden minder warm en vragen dus ook minder koeling (en trekken dus ook minder stof aan).

Exacte prijzen van de nieuwe projectoren zijn nog niet bekend.