Acer heeft onlangs op de CES beurs in Las Vegas de beschikbaarheid aangekondigd van de nieuwste Chromebook voor klanten in het onderwijs: de Acer Chromebook 11 N7 (C731). Deze heeft een verbeterde duurzaamheid, een lange batterijduur en een ventilatorloos design. De Chromebook is daarmee een uitstekende keuze voor scholen die op zoek zijn naar een betrouwbaar, krachtig en stil apparaat voor tijdens het studeren.

Chromebooks zijn in veel landen de norm geworden voor onderwijstechnologie

“Chromebooks zijn in veel landen de norm geworden voor onderwijstechnologie”, aldus John Miedema, directeur Product Management bij Acer EMEA. “De nieuwe Acer Chromebook 11 N7 (C731) zal de lat voor het gebruik in klaslokalen en schoollaboratoria nog hoger leggen – een duurzaam design en stil, ventilatorloos gebruik in een draagbaar apparaat dat gemakkelijk kan worden meegenomen voor individuele lesprogramma’s in de klas, het laboratorium of thuis.”

Een toestel dat tegen een stootje kan

De Acer Chromebook 11 N7 (C731) kan tegen een stootje (getest op vallen tot een hoogte
van 122 cm) en heeft een morsbestendig toetsenbord, waarbij aan de strikte Amerikaanse
militaire standaard (MIL-STD 810G) is voldaan. Bovendien heeft het toestel een lange batterijduur van 12 uur. Een ventilatorloos design zorgt voor meer betrouwbaarheid en stil gebruik in de klas, de bibliotheek of het laboratorium. Chromebooks blijven nog steeds eenvoudig te implementeren en te beheren; ideaal voor gebruik in laboratoria of tijdens
individuele lesprogramma’s. De Acer Chromebook 11 N7 heeft een 11,6 inch scherm met IPS touchscreen (C731T) of zonder touchscreen (met of zonder IPS)(C731).

Prijs en beschikbaarheid

Er zijn verschillende modellen van de nieuwe Acer Chromebook 11 N7 – zowel de C731 zonder touchscreen als de C731T met IPS-touchscreen – zijn verkrijgbaar met 16 of 32 GB opslag en 2 of 4 GB RAM. Klanten in het onderwijs en het bedrijfsleven kunnen de Chromebooks in de Benelux vanaf maart aanschaffen vanaf € 249 Euro.