Acer is momenteel de leider in de Europese Chromebook-markt en wil deze leiderspositie zeker niet verliezen in 2019. Vandaag kondig Acer op de IFA dan ook de nieuwe Acer Chromebook 514 aan. .

Stijlvol design

De nieuwe Chromebook 514 van Acer komt met een vertrouwd, maar mooi design. Deze nieuwe chromebook staat volgens Acer voor kracht en duurzaamheid, en heeft een stijlvol, aantrekkelijk uiterlijk. Dankzij de lichtgewicht metalen behuizing zal de chromebook niet snel buigen, kromtrekken of deuken. Door de smalle rand van 6 mm past het 14-inch Full HD IPS-scherm in een kleinere behuizing. Dankzij deze smalle rand en de grote kijkhoek kunnen gebruikers films, video’s en televisieprogramma’s in al hun allure bekijken. Een optioneel touchscreen maakt het eenvoudig om door video’s te navigeren en deze te bedienen op het scherm met een resolutie van 1920 x 1080 en 2.073.600 pixels.

acer_chromebook_514a

Verfijnde prestaties en eenvoudige productiviteit

Korte opstarttijden, gemakkelijk in gebruik, goede beveiliging en een batterijduur van 12 uur zijn een aantal voordelen van Chrome OS. Het snelle opstarten, de vereenvoudigde interface, de geïntegreerde anti-malware en het efficiënte energiegebruik zorgen ervoor dat gebruikers hun computer zonder gedoe kunnen gebruiken en de hele dag productief kunnen blijven zonder hun apparaat te hoeven opladen. Gebruikers kunnen met Chrome OS hun favoriete software blijven gebruiken met de Chrome-versies van traditionele zakelijke productiviteitsprogramma’s, zoals Microsoft Office en Skype.

Tikken, swipen, scrollen en zoomen gaan soepeler dan ooit. Het Corning Gorilla-touchpad voelt prettiger aan dan een gewoon plastic touchpad. Het is bestand tegen krassen en deukjes, en blijft er dus net zo goed uitzien als op de dag van aankoop.

KIJK OOK: De video review van de Acer Chromebook Spin 15

acer_chromebook_514c

Helderdere camera en comfortabeler toetsenbord

De HDR-webcam produceert volgens Acer kristalheldere en haarscherpe beelden, dus onderwerpen worden altijd met briljante details weergegeven. Het ‘dag-en-nacht’ backlit toetsenbord laat gebruikers ook bij weinig licht comfortabel typen.

Praktische poorten

Eén aansluiting wordt gebruikt om ultrasnel gegevens over te brengen, video’s te streamen en batterijen op te laden. Apparaten zijn eenvoudig te koppelen aan de omkeerbare USB 3.1 Type-C poorten die met een overdrachtssnelheid tot 5 Gb per seconde 10 keer sneller zijn dan USB 2.0.

Prijzen en beschikbaarheid

De Acer Chromebook is vanaf december verkrijgbaar in EMEA vanaf € 349,-.